Sigurno je jedan od najpoznatijih primjera ovog fenomena unakazivanja, bolje rečeno pošasti, Michael Jackson, koji je rođen kao Afroamerikanac, a sada, nekoliko desetljeća kasnije, izgleda u najmanju ruku kao - vanzemaljac.


Dobar primjer je i Mickey Rourke, bivši seks simbol za kojim su uzdisale mnoge žene i zvijezda kultnog filma 'Devet i pol tjedana' u kojem je glumio s Kim Basinger. Nakon nebrojenih kirurških zahvata možemo ga lako zamisliti kako gleda svoje stare slike i uzdiše: 'Što ti je to trebalo, Mickey moj?!'


Victoria Principal, koja se proslavila ulogom u hit seriji 'Dallas', danas ima skoro šezdeset. Na desnoj slici, da ne bi bilo zabune, čini se, ima manje bora nego kada je imala nešto više od dvadeset godina. Je li to moguće? Da. Recept? Tri riječi: skalpel, botoks, skalpel!


Tu je, naravno, i Priscilla Presley, bivša žena kralja rock'n'rolla Elvisa Presleyja, koja je u svojoj želji da ostane vječno mlada malkice pretjerala. Danas, već u šezdesetima, Priscilla izgleda tako da joj je na njezinom izgledu sasvim sigurno zavidna svaka žena koja pripada obitelji Adams.


Slijedi još jedan ex-wife celebrity, udovica Kurta Cobaina Courtney Love. Courtney si je u samo nekoliko godina uspjela promijeniti osobni opis do neprepoznavanja, ali ne nabolje. Možda je i bolje da je Kurt otišao, jer da se sada vrati, čisto sumnjamo da bi mu se svidio prizor koji bi ugledao.


Čuju se glasine da je Antonio Banderas u zadnje vrijeme počeo švrljati okolo. Kad pogledamo fotografije Melanie Griffith iz mladih dana i one nakon što je postala još jedna od mnogih žrtava plastične kirurgije i botoksomanije, nameće se pitanje - možemo li ga kriviti?


A da jabuka ne pada daleko od stabla, dokazuje i Latoya Jackson, sestra puno slavnijeg brata Michaela. Njezinu metamorfozu bismo najbolje mogli usporediti s onom iz filma 'Gremlini', jer dok na fotografiji iz mladosti podsjeća na simpatičnog Gizma, čini se da je u jednome trenutku zaboravila da ne smije ništa jesti poslije ponoći i rezultat je očit. Nadajmo se samo da je neće još i netko politi vodom, jer jedna Latoya je sasvim dovoljna.


Axl Rose, bivši frontmen grupe Guns N' Roses, enfant terrible dječjeg lica rock'n'roll scene devedesetih godina, u međuvremenu je odrastao, a u procesu se iz enfant terriblea pretvorio u jednostavno - terrible!


Heather Locklear, mnogima poznatija kao Sammy Jo iz megahit sapunice 'Dinastija', tu se nije zaustavila, nego je uspješno nastavila svoju karijeru i glumila u mnogim serijama i filmovima i bila čak šest puta nominirana za Zlatni globus, američku TV inačicu Oscara. Ali, kako se čini, jednom kada je započela svoje prijateljstvo sa skalpelom, nije se više uspjela zaustaviti. Nažalost.


Nicole Kidman, dok je započinjala svoju karijeru u Australiji, izgledala je kao djevojka iz susjedstva, dok danas, dvadesetak godina kasnije, više izgleda kao djevojka koju baš i ne bismo poželjeli u svom susjedstvu jer neke osmijehe je jednostavno nemoguće svariti, a da još niste popili prvu jutarnju kavu.


I tako, osim ako nemate uši kao slonić Dumbo ili nos kao Cyrano de Bergerac, ako ste još mladi ili bar mladoliki i privlačni, a počeli ste razmišljati o tome kako bi se to ipak moglo još malo poboljšati, možda biste, nakon što ste bacili oko na priloženo, mogli još malo promisliti. Ali kako kažu: 'It's a free country', pa tko voli, nek izvoli!