Bankok: Demonstranti zauzeli aerodrom

Mondo 26.11.2008 03:47
Bankok: Demonstranti zauzeli aerodrom


Glavni tajlandski aerodrom u Bangkoku danas su blokirali demonstranti koji traže ostavku premijera zbog čega je otkazan veliki broj letova, a više hiljada putnika ostalo na aerodromu.
Aerodrom Suvarnabumi zatvoren je na neodređeno vreme, a o tome su obaveštene aviokompanije.

Letovi su preusmereni na aerodrome Čijang Mai, na severu, Puket, na jugu i na druge.

Pristalice PAD-a nameravaju da drže aerodrom pod blokadom sve dok premijer Somčai Vongsavat, koji se trenutno nalazi na samitu u Peruu, ne podnese ostavku.

Nemiri u tajlandskoj prestonici počeli su juče, pošto demonstranti žele da svrgnu premijera Somčaja Vongsvata.

Danas su protivnici tajlandske vlade blokirali autoput koji vodi do starog aerodroma u Bangkoku i otvorili vatru na grupu građana naklonjenih vladi, javila je državna televizija.

Na snimku, objavljenom na kanalu TPBS, prikazana su najmanje dvojica stražara, pripadnika antivladine Narodne alijanse za demokratiju (PAD), kako iz revolvera pucaju na simpatizere tajlandske vlade.

"Vreme je da napravimo jasan izbor između dobra i zla, između lojalnih i izdajnika," rekao je lider PAD-a Somsak Kosaisuk, pred oko 10.000 demonstranata, koji su uzvikivali antivladine parole.

Pripadnici PAD-a, koji su svoje ovonedeljne akcije nazvali "konačnom bitkom", primorali su vladu da za sledeću nedelju odloži zasedanje parlamenta, na kojem treba da budu usvojeni međunarodni sporazumi za regionalni samit sredinom decembra.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak