Medinska sestra godinama tražila zaštitu policije

Blic 26.11.2008 02:09
Medinska sestra godinama tražila zaštitu policije


Natalija Marković (54), koju je u ponedeljak u holu Kliničkog centra ubio bivši suprug Dragoljub Božinović (61), prijavljivala je više puta policiji da je čovek od koga se razvela pre 25 godina maltretirao, proganjao i tražio novac, ali niko nije reagovao, tvrdi za „Blic” rođak ubijene medicinske sestre.
Božinović je smrtonosne hice u bivšu suprugu, s kojom ima sina Iliju, ispalio iz pištolja za koji je imao dozvolu izdatu u policijskoj stanici Vračar.
- Kako je čovek koji je maltretirao bivšu ženu, pretio joj, mogao da ima dozvolu za oružje? Da li je neko proveravao njegovo psihičko stanje - zapitao je ovaj rođak i dodao da ova tragedija treba da bude upozorenje nadležnima da preispitaju ko sve poseduje dozvole za oružje.
Rođak je naveo i da posle Natalijinog ubistva njen i Dragoljubov sin Ilija nije došao ni da babi Radi izjavi saučešće. On nije želeo da kaže da li je Natalija protiv sina podnosila prijave jer joj je, kako su u ponedeljak izjavile njene koleginice, dolazio i na radno mesto, maltretirao je da bi joj izvukao novac. Prema nezvaničnim saznanjima „Blica”, Natalijin sin imao je kockarske dugove i da bi vratio novac tražio je da proda svoj stan u Tetovskoj ulici, što je ona odbijala.
U domu Natalijine porodice u Savskoj 15 okupili su se rođaci i prijatelji da majci Radi, sestri, suprugu s kojim je živela poslednjih deset godina, izjave saučešće i pruže podršku u najtežim trenucima. Niko od njih ne može da se pomiri s tim da je Dragoljub Božinović za samo nekoliko sekundi oduzeo Nataliji život ispalivši u nju tri metka. Tišinu je samo narušavao majčin plač.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak