Skupština: Prekinuta sednica zbog Krišta

Mondo 25.11.2008 22:02
Skupština: Prekinuta sednica zbog Krišta


Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić - Dejanović prekinula je sednicu parlamenta, nešto pre 16 sati, i nastavak rada zakazala za sutra u 10 časova, pošto rasprava nije mogla da se usmeri na dnevni red.
Ona je, posle višečasovne rasprave o zloupotrebama u javnom preduzeću Aerodrom "Nikola Tesla" pozvala poslanike da se vrate dnevnom redu i raspravi o amandmaninama na predlog zakona o sudijama.

Međutim, pošto se za reč po povredi poslovnika prijavilo 20 poslanika, ona je prekinula sednicu.

Poslanici su se skoro celog dana javljali za reč po poslovniku, ponavljajući zahteve za smenu direktora Aerodroma "Nikola Tesla" Bojana Krišta, i za utvrđivanje činjenica i odgovornosti za finasijske malverzacije u javnim preduzećima.

Poslanici SRS, koji su prvi izneli zahtev za smenu Krišta, najavili su da neće dozvoliti raspravu po dnevnom redu dok ga vlada ne smeni i dok nadležni organi ne provere fiansijsko poslovanje beogradskog aerodroma.

Poslanici opozicionih stranaka pridružili su se zahtevima radikala, a podršku za ispitivanje eventualnih zloupotreba pružila je i šefica poslaničkog kluba "Za evropsku Srbiju" Nada Kolundžija.

Radikali su nastavili i posle podne da iznose podake o zaradama rukovodstva aerodroma, kao i raznim poslovnim potezima.

Šef poslaničke grupe Napred Srbijo Tomislav Nikolić je saopštio da su poslanici Srpske napredne stranke od predsednika vlade dobili poziv za sastanak povodom mera za suzbijanje ekonomske krize, ali je ocenio da „nema smisla da se vlada obraća poslaničkim grupama o merama koje je već trebalo preduzeti".

Šef poslaničke grupe Demokratske stranje Srbije Miloš Aligrudić je zamerio vladi što je nekima uputila poziv za razgovor, dok toj poslanickoj grupi ne odgovara na pitanja koja je mnogo ranije postavila i pokrenula.

Prema rečima potpredsendice Gordane Čomić, od 195 upućenih pitanja poslanika, vlada je odgovore uputila na 83.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak