Vladika Vasilije: Stalno zahvaljujmo Bogu na svemu

RTV 25.11.2008 20:46
Vladika Vasilije: Stalno zahvaljujmo Bogu na svemu


Vladika zvorničko-tuzlanski Vasilije služio je Svetu Arhijerejsku Liturgiju u crkvi svetog Jovana Krstitelja u Stanovima kod Doboja.Njegovom Preosveštenstvu sasluživali su protojerej-stavrofor Stojan Jovanović, protojerej Žarko Milašinović i protođakon Žarko Mijatović.

„Tamo gdje moć ljudska prestaje, milost i snaga Božija nastaje. Kao što je nerazumni mladić iz današnjeg jevanđelja nakon izlečenja blagodario Bogu tako i mi moramo stalno zahvaljivati Bogu za sve", reči su vladike Vasilija prisutnim vernicima.

Kada se molimo, kada Bog usliši naše molitve, onda to činimo rečima: Hvala ti Oče neba i zemlje, Ti dobri Oče i Bože naš, koji nam daješ ne po zaslugama našim nego po izobilju Tvoje očinske i božanske milosti, dodao je on.

Lepota je u skromnosti

Dela koja činimo treba da budu izraz snage vere i ljubavi naše a ne nadmenosti naše. U skromnosti hrišćanskog života je lepota hrišćanskog života ", istakao je vladika Vasilije.

"Slavite Gospoda i blagodarite Gospodu za sve. Danas neka je slava Bogu na nebesima", dodao je on.

Zahvalnost vernom narodu

Vladika se iskreno zahvalio svim vernicima na svemu što čine oko podizanja ovoga hrama, javlja sajt Srpske Pravoslavne crkve.

"Ispunjavajući ga na Svetim Liturgijama daćete mu smisao i potpunost", zaključio je on.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak