Smrt učenika u cisterni

Glas javnosti 25.11.2008 20:35
Smrt učenika u cisterni


Na Odeljenju intenzivne nege ZC „Studenica“, posle jedanaest dana kome, preminuo je Mića Vesković (17) iz sela Drakčića kod Kraljeva, učenik treće godine Mašinske tehničke škole „14 oktobar“. Nesrećni mladić je juče sahranjen na seoskom groblju u svom rodnom mestu. Do počivališta ispratili su ga rođaci i prijatelji, profesori i školski drugovi. Jecajući, poslednje reči uputio mu je vršnjak Ivan Bojović, drug iz osnovne i srednje škole.- Nadali smo se da će tvoje srce izdržati, verovali smo da ćeš, kao na sportskom terenu, i ovoga puta izaći kao pobednik... Nećemo nikad zaboraviti tvoj osmeh i vedro lice. Nikad više niko od nas neće biti isti. Gubitak koji smo tvojim odlaskom pretrpeli, nenadoknadiv je - gušeći se u suzama, izgovorio je Bojović.
Majka Milka, otac Slobodan i sestra Danijela, zanemeli od bola, nisu mogli išta da kažu. Bolna naricanja i dugo opraštanje. Drakčići su juče bili u crno zavijeni.

Nesrećni Mića Vesković pronađen je pretprošle nedelje, u nesvesnom stanju, na dnu cisterne koja se nalazila u krugu privatne firme „Kotao-remont“, vlasništvo Lazara Dukića. Učenik je u ovoj firmi koja se, inače, nalazi u njegovom rodnom mestu, obavljao praktičnu nastavu. Prethodnih dana iz cisterne je pumpama vađena voda. Niko u „Kotao-remontu“, ni u školi „14 oktobar“, nije mogao da nam kaže kako se učenik našao u cisterni. Vlasnik firme Lazar

U KOMI 11 DANA

Ni istražnim organima nije, zasad, pošlo za rukom da utvrde kako se učenik obreo u cisterni, osim da je u njoj proveo desetak minuta i da ga je, bez svesti, pronašao jedan rukovodilac u „Kotao-prometu“.
Odmah je prebačen u kraljevačku bolnicu, gde su lekari jedanaest dana uzaludno pokušavali da mu povrate vitalne životne funkcije. Nesrećni mladić je preminuo krajem prošle nedelje.

- Neposredni uzrok smrti je teško oštećenje moždanog tkiva i moždanih funkcija, najverovatnije zbog nedostatka kiseonika. Učenik je svakako prethodno izgubio svest i pao u vodu koja se nalazila na dnu cisterne. Obdukcijski nalaz je potvrdio da je aspirirao vodu jer su ustanovljene promene na plućima - kaže dr Dragan Arsić, direktor ZC „Studenica“.
Zbog čega je učenik pri ulasku u cisternu izgubio svest, utvrdiće toksikološke analize.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak