Tadić: Krišto vrati pare i daj ostavku

Press 25.11.2008 17:26
Tadić: Krišto vrati pare i daj ostavku


To što je Bojan Krišto uradio nepristojno je i bezobrazno! Onaj ko misli da mu je mesto direktora javnog preduzeća apanaža kojom se pljačkaju građani Srbije grdno se varaPredsednik Srbije Boris Tadić smatra da generalni direktor Aerodroma Bojan Krišto hitno treba da vrati novac koji je podelio sebi i svojim saradnicima i da podnese ostavku, saznaje Press od izvora bliskog kabinetu predsedniku .

- Predsednik republike Boris Tadić zgranut je činjenicom da neko sebi daje za pravo da kao direktor javnog preduzeća u Srbiji daje samom sebi i svojim saradnicima enormno velike plate. To što je Bojan Krišto uradio nepristojno je i bezobrazno jer je to nedopustivo ponašanje za bilo kog direktora javnog preduzeća. Svako ko misli da mu je mesto direktora javnog preduzeća apanaža kojom se pljačkaju građani Srbije grdno se vara, i takvo ponašanje ne sme biti tolerisano - navodi izvor Pressa, i dodaje da „predsednik Srbije smatra da Bojan Krišto hitno treba da vrati pare i podnese ostavku".

Predsednik Srbije Boris Tadić pozvao je nedavno na odgovornost, štednju i strpljenje da bi Srbija izbegla posledice svetske finansijske krize. On je tada rekao da „raspodelu odgovornosti u javnim preduzećima moramo da razumemo kao raspodelu odgovornosti, a ne kao ‘podelu plena'".

- Onima koji računaju na podelu plena poručujem da će „ministarstva sile" raditi svoj posao i da niko neće moći da deli plen jer će država kontrolisati ko i kako vodi javna preduzeća - rekao je Tadić.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak