Jedna stranka najbolje rješenje za Srbe u CG

Dan 25.11.2008 16:54
Jedna stranka najbolje rješenje za Srbe u CG


Zamjenik predsjednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić je kazao da je ujedinjenje političkih predstavnika Srba u jednu stranku najbolje rješenje za srpski narod u Crnoj Gori.On je kazao da je bilo dosta rasipanja srpskih glasova.
- Podržavam ideju lidera Srpske narodne stranke Andrije Mandića da je vrijeme za ujedinjenje političkih predstavnika Srba u Crnoj Gori - rekao je Vučić za “Dan”.
Objašnjavajući razloge za ujedinjenje srpskih stranaka, Vučić je naglasio da je ono potrebno kako bi se ponudila adekvatna alternativa režimu Mila Đukanovića.
„Mi mislimo da su ljudi iz okruženja Andrije Mandića, i on lično, u stanju da nose takvu ideju. Imaju našu podršku i siguran sam da bi tako nešto donijelo novi kvalitet i za srpski narod i za ukupnu crnogorsku političku scenu- objasnio je Vučić.
Predsjednik Srpske narodne stranke Andrija Mandić nedavno je najavio osnivanje nove stranke koja će ujedinti političke predstavnike Srba u Crnoj Gori.
On je tada kazao da Srbi u svojoj Crnoj Gori zaslužuju da imaju jednu veliku, demokratsku i savršeno organizovanu stranku bolju i veću od sadašnje dobre i uspješe SNS, bolju i jedinstveniju od Srpske liste.
- Treba nam takva nova snaga, treba nam naša stranka koja će predstavljati najvolje od najboljeg- kazao je Mandić.
Generalni sekretar Srpske narodne stranke Aleksandar Vučić je kazao da u Crnoj Gori postoji nekoliko srpskih stranaka koje teško mogu da pređu cenzus, što je dodatni razlog za ujedinjenje kako se ne bi rasipali glasovi Srba.

M.B.

Podrška Mandiću

-Srpska napredna stranka, za sada, ne razmišlja o osnivanju ogranka u Crnoj Gori. Mi još o tome nijesmo razmišljali, ali kako danas stvari stoje mi apsoluto podržavamo Mandića i njegove političke poteze. Kako će biti ubuuće, vidjećemo- kazao je Vučić.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak