Тим стручњака РС припрема тужбе

Глас Српске 25.11.2008 14:41
Тим стручњака РС припрема тужбе


Влада Републике Српске јуче је донијела одлуку о подизању кривичне пријаве против више лица, која ће бити сачињена током седмице и достављена Тужилаштву БиХ.Влада је јуче задужила тим који ће у њено име припремити пријаве против организоване криминалне групе која ради против интереса Републике Српске.

На челу тог владиног тима је министар правде РС Џерард Селман. Њихов задатак је да у року од два дана припреме сву потребну документацију за подношење пријаве.

Премијер РС Милорад Додик крајем прошле седмице је најавио да ће Влада РС поднијети пријаве против вршиоца дужности главног тужиоца БиХ Милорада Барашина, страних судија и тужилаца у правосудним институцијама БиХ, као и против замјеника високог представника у БиХ Рафија Грегоријана, новинара Слободана Васковића и предсједника НВО "Народни фронт" Драгомира Бабића, као организоване криминалне групе која ради на рушењу РС.

Влада РС на јучерашњој стотој сједници усвојила је и извјештај о сарадњи институција Српске са Међународним кривичним судом у Хагу од 1. јула до 30. септембра 2008. године.

- Влада РС обавезала је све надлежне институције, а посебно МУП РС и Секретаријат за односе са Судом у Хагу да наставе са испуњавањем обавеза према овом суду - наведено је у саопштењу Бироа за односе са јавношћу Владе РС.

Осим тога, министри су прихватили задужење Српске према влади Кореје, из Фонда за економску развојну сарадњу, путем корејске Експорт-импорт банке у износу од 25 милиона долара, што је 50 одсто од укупног износа кредита за модернизацију болница у БиХ.

Новац ће бити утрошен за набавку медицинске опреме која ће бити додијељена здравственим установама у РС.

Усвојен је, између осталог, и Нацрт закон о финансирању јавних високошколским установа и Закон о Унији студената РС.

Електронски потпис

Премијер Српске Милорад Додик јуче је први пут у БиХ електронски потписао званични документ.

Министар науке и технологије РС Бакир Aјановић рекао је да је премијер РС електронски потписао уредбу којом је Aгенција за информационо друштво РС овлашћена да издаје електронске сертификате органима државне управе Српске.

Разматрано 4.166 питања

Шеф Бироа за односе с јавношћу Владе РС Вера Сајић рекла је да су министри од децембра 2006. године до јуче одржали 100 редовних сједница, три тематске, 34 посебне и четири ванредне сједнице, на којима је разматрано 4.166 питања.

У овом периоду Влада РС је усвојила 141 нацрт закона, 170 приједлога закона, 62 уредбе, 1.979 одлука, 629 рјешења, 907 закључака, 779 извјештаја и информација...


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak