Konobarice savladale noćnog bombaša

Dnevnik 25.11.2008 15:24
Konobarice savladale noćnog bombaša


Dežurni istražni sudija Opštinskog suda u Bačkoj Palanci Miodrag Samardžija odredio je pritvor u trajanju od 30 dana Goranu Đ. iz Bačke Palanke pošto je policija podnela protiv njega krivičnu prijavu za izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materijala.Goran Đ. je juče u 3.45 sata, posle svađe u palanačkoj kafani „Kod Nove“ u Ulici Svetozara Miletića 43, bacio bombu kašikaru. Tom prilikom, za divno čudo, niko nije povređen, a prijavljena je šteta na osam vozila, popucalo je nekoliko prozora na okolnim privatnim kućama i oštećene su fasade.

U gluva doba noći u kafani su dve konobarice i četiri gosta organizovali privatno druženje, a konobarica Milena Jelača, koja je radila, kazala je da su ulazna vrata bila zaključana, svetlo prigušeno, a muzika tiha i nije se mogla čuti na ulici.
- Čula sam da neko uporno lupa na vrata, pa sam otvorila da vidim ko je - kaže Milena Jelača. - Goran je tražio piće, a ja sam mu rekla da pića nema, jer se i mi razilazimo, dok je on bio u vidno alkoholisanom stanju. Zapretio nam je da će za 15 minuta doći sa svojim društvom i da će nas sve dići u vazduh. Za pet minuta se vratio, držeći u ruci bombu, i naredio nam da svi stanemo mirno. Jedan od drugova rekao je da legnemo, a potom se čovek s bombom malo smirio. Neko mu je uskoro zavrnuo ruku, a mi svi smo ga potom izgurali iz kafane. Nisam mogla da verujem šta se dešava. Prvo sam pala, pa smo svi počeli da bežimo, a on je krenuo za nama.

Nadležni su konstatovali da je Goran Đ. zubima izvukao osigurač pre početka guranja, dok očevici kažu da je stalno držao stisnutu kašiku, a kada je bacio bombu, svi su bili na zemlji.

Komšije, koje su posle eksplozije bile u neverici, pričaju da je bilo i onih koji su pali s kreveta.
- Pozvala sam policiju - kaže druga konobarica Svetlana Janičić, koja te noći nije radila. - Posle eksplozije, a nakon pretnje da ide po automatsku pušku, bombaš je počeo da beži, a kada je prošao pored mene, podmetnula sam mu nogu. Kada je pao, moja koleginica i ja, kao i naši drugovi, legli smo na njega. Bio je opšti krkljanac, a posle dva minuta stigla je policija koja je uhapsila osumnjičenog.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak