Zanosna Ducen Kros

Blic 25.11.2008 13:28
Zanosna Ducen Kros


Prelepa holandska ma-nekenka Ducen Kros nedavno je na glamuroznoj reviji modne kuće „Victoria’s Secret“ u Majamiju očarala prisutne. Dvadeset-trogodišnja lepotica je time samo potvrdila svoj status jedne od trenutno najtraženijih svetskih manekenki.


Ducen je rođena 1985. u Ostermeru u Holandiji, u pokrajini Frislan, a kako kaže, detinjstvo je uglavnom provela pecajući s prijateljima. Nakon završene srednje škole Ducen je poslala nekoliko svojih fotografija u modnu agenciju „Paparazzi“ iz Amsterdama, i to je bilo dovoljno da je primete modni skauti.
Tokom 2005. Krosova je sarađivala s poznatim svetskim kreatorima kao što su Tomi Hilfiger, Guči, Dolče i Gabana, Valentino… a s kompanijom „Calvin Klein“ je potpisala ugovor o reklamiranju parfema „Eternity“. Zanimljivo je da je Ducen u toj ulozi zamenila glumicu Skarlet Johanson. Takođe, krajem 2005. čitaoci magazina „Vogue“ su je proglasili za model godine.
Naredne godine, holandska manekenka se pojavila na naslovnim stranama poznatih časopisa „Time“, „Harper’s Bazaar“ i „Numero“, a zatim je postala zaštitno lice firme „L’Oreal“.
Nakon što je modna kuća „Victoria’s Secret“ pre nekoliko meseci potvrdila da je Ducen postala jedan od njihovih „anđela“, samo je pitanje vremena kada će Krosova postati najpoznatija svetska manekenka. Na najnovijoj listi najplaćenijih manekenki koju objavljuje magazin „Forbes“, Ducen je zauzela peto mesto sa godišnjom zaradom od šest miliona dolara.
Nakon samo pet godina bavljenja manekenstvom, Kros je, kako kaže, već ostvarila većinu svojih snova. Proputovala je ceo svet, a na računu ima milione koji joj omogućavaju miran život. Ducen priznaje da mnogo vodi računa o svom izgledu, i dodaje da iz kuće nikada ne izlazi bez karmina. Navodno, crveni ruž koristi samo kada hoda crvenim tepihom.
Takođe, budući da je njen maternji jezik frizijski koji se govori samo u pokrajini u kojoj je rođena, Ducen je postala portparol organizacije koja se bori za očuvanje ovog jezika. Pre dve godine, holandska televizija „Omrop Fryslan“ je snimila dokumentarni film o Ducen koji je osvojio Gran pri na holandskom filmskom festivalu.
Zajedno sa Adrijanom Limom, verenicom našeg košarkaša Marka Jarića, Ducen Kros će biti glavna zvezda nove „Victoria’s Secret“ kampanje pod nazivom „Supermodel Obsession“.


Biografija
Rođena:
23. januara 1985.
Mesto rođenja: Ostermer, Holandija
Visina:
178 centimetara
Broj cipela: 41
Godišnja zarada:
6 miliona dolara
Najveći uspesi: kampanje za „Victoria’s Secret“, „L’Oreal“, „Calvin Klein“…Ljubavni život
O privatnom životu Ducen Kros se ne zna mnogo. Na početku karijere u intervjuima je pominjala svog dečka Edija, koji je ostao kod kuće u Holandiji, ali on je izgleda daleka prošlost. Ducen je trenutno u vezi sa kanadskim di-džejom Rukusom, a njih dvoje su nedavno snimljeni u Majamiju dok su se odmarali na plaži.
IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak