Porsche Panamera Gran Turismo dug je 4,97 metara, širok 1,93 i visoka 1,42 metra. Međuosovinski razmak mjeri 2,92 metra, a Porscheova kupeolika limuzina teži dvije tone i nudi 450 litara prtljažne zapremine.

Automobil leži na elektronski kontroliranom zračnom ovjesu koji je standardni dio opreme, kao i diferencijal s ograničenim proklizavanjem. Porsche u početku tržištu planira ponuditi dvije varijante – Panameru S i Panameru Turbo.

Oba modela pokretati će 4,8-litreni V8 sa 400 KS u verziji 'S' te oko 500 KS u verziji Turbo s parom turbopunjača. Premda u Porscheu o dizelskoj Panameri zasad ne razmišljaju, u dogledno vrijeme mogli bismo ugledati hibridni model sa 3,6-litrenim V6 benzincem i elektromotorom.

Ovisno o paketu opreme, snaga se prenosi na stražnje ili sva četiri kotača a za prijenos je zadužena Porscheova nova automatizirana mjenjačka kutija PDK . Panamera bi se u prodaji trebala pojaviti početkom iduće godine, a ambiciozni Nijemci očekuju godišnju prodaju od 20.000 do 50.000 primjeraka godišnje.