Do "Gazele" u pet traka

Večernje novosti 25.11.2008 13:28
"Gazela"

"Gazela"


Radovi na proširenju Savske ulice biće završeni do kraja sledeće godine. Trenutno se radi na izmeštanju carinskog terminala sa Železničke stanice...ŽELEZNIČKIH šina više neće biti u Savskoj ulici. Radnici ovih dana polako uklanjaju stare železničke koloseke. Ustupaju mesto novim saobraćajnim trakama. Ova ulica će najkasnije do kraja sledeće godine biti proširena za dve nove trake. U dužini od 900 metera, od Železničke stnice do mosta "Gazela" gradi se praktično nova saobraćajnica.
Savska će na kraju radova brojati ukupno pet traka. Postojeće tri biće ustupljene vozilima koja se kreću ka Železničkoj stanici, a nove dve - onima koji voze ka "Gazeli". Između njih ostaće tramvajske šine.
- Savska ulica je jedan od važnijih projketa u Beograda. Njenim proširivanjem i dobijanjem dve kolovozne trake će se poboljšati komunikacija između beogradskih mostova - ocenio je gradoančelnik Dragan Đilas obilazeći u ponedeljak gradilište. - Trenutno radimo zajedno sa carinom i sa vojskom na izmeštanju carinskog terminala. Ima jedan mali terminal Luke Beograd koji se nalazi na Železničkoj stanici. Ukupno 160.000 ulazaka i izlazaka kamiona imamo godišnje. Sa proširenjem ulice i izmeštanjem terminala moći ćemo da samnjimo dobar deo gužvi.
Radovi su počeli još letos. U međuvremenu su prekidani zbog nerešenih imovinskih odnosa. Ovaj problem ni sada nije regulisan, ali je novo rukovodstvo "Železnice Srbije" ipak dozvolilo da Savska proširuje. Rokovi nisu baš kratki, kraj sledeće godine, jer se istovremeno radi i kišna i fekalna kanalizacija.
Proširenje Savske ulice podrazumeva i pravljenje dve raskrsnice, ali i novi režim saobraćaja na ukrštanju ove ulice sa Ulivom Miloša Pocerca i Durmitorskom. Iz Miloša Pocerca biće omogućeno skretanje levo prema "Gazeli", kao i desno prema Železničkoj stanici. Za skretanje iz Savske u Miloša Pocerca uradiće se izlivna traka dugačka 45 metara. I iz Durmitorske će moći da se skreće i ka "Gazeli" i ka Železničkoj stanici. Ukupna vrednost radova je 630 miliona dinara.


 


PATROLA BEZ NAJAVE
GRADONAČELNIK je posle obilaska Savske ulice krenuo i u nenajavljenu posetu gradilištu u Vojvođanskoj ulici. Kada je čuo od novinara da se tamo ne radi punom parom, rešio je da lično proveri šta se dešava.
- Dobili smo uverenje izvođača da će radovi biti gotovi krajem sledeće godine - rekao je Đilas. - Tu je dvadesetak radnika i ubedili su nas da sada ne može više. Za tri dana počinje asfaltiranje i krajem sledeće nedelje će biti gotovo. Bitno je i što to znači da će ove kuće prvi put dobiti kanalizaciju. Kada to završimo treba da nastavimo i dalje i da rešimo imovinu. Tu je nekoliko kuća zbog kojih ne može da se izgradi šest traka u čitavoj dužini ulice.
Radovi se privode kraju na delu od Doktora Ivana Ribara do blizu Nehruove ulice u dužini od 700 metara. Vrednost radova je 350 milioona dinara. Nekoliko kuća stoji na putu proširenja i ostalih 800 metara ove saobraćajnice.


 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak