Odaberite zanimljive i atraktivne periferije za računare

Alo 25.11.2008 12:52
Nek i PC prati modu

Nek i PC prati modu


U duhu predstojećih praznika, predstavljamo vam dva kompleta periferija koji će biti interesantni mlađoj publici, ali i nežnijem polu, prvenstveno zbog izuzetno originalnog dizajna.- Kvalitet izrade ovih periferija je dobar, ali su zato performanse prosečne, što i nije neki propust kada se uzme u obzir da se radi o tastaturama i miševima - objašnjava za „Alo!“ sistem administrator Dragan Krstić.
- Ako vas je ovaj dizajn oduševio, a ne biste da menjate svoje periferije, obradovaće vas činjenica da po zaista niskim cenama možete da pazarite i mouse-padove sa istom šarom, a dostupne su i nalepnice za laptopove istog desena.
 

Enchanted Heart&Soul

Za romantične

- „Opčinjeni srce i duša“ je naziv za dizajn tastaure i optičkog miša u crvenoj boji sa stilizovanim srcima (znači, namenjen je devojčicama), a miš i tastatura se savršeno uklapaju - navodi sistem administrator Dragan Krstić.

- Obe periferije koriste USB interfejs i ne zahtevaju instalaciju dodatnih drajvera, što je ujedno i preporuka za jednostavno priključivanje. Miš je kompaktan i odlično leži u ruci, što je, pored zaobljenog oblika, zasluga i gumiranih površina na bočnim stranama. Na njima se zadržavaju palac i mali prst pošto su nazubljene i tako obezbeđuju odličan grip. Sa gornje strane nalaze se standardni levi i desni taster, a u sredini i skrol točkić.
Senzor koji miš koristi je običan optički i dovoljan za prosečne korisnike. U radu su se dosta dobro pokazali i nema mnogo toga što im se može zameriti, a prednost je i taster, koji zamenjuje dupli klik.

 

Multimedia desktop set
Model: GKSE–2728S
- 12 multimedijalnih tastera
- AntiRSI dizajn tastature
- Mini dizajn miša
- Optički miš
- Taster za dupli klik na mišu
 

Enchanted Wind

San svakog tinejdžera

- „Vetar“ dizajn periferija je hladnijih, plavičastih nijansi i sa apstraktnim šarama koji će verovatno više odgovarati dečacima - smatra naš sagovornik.
- Tastatura je standardnih dimenzija, relativno niskog profila, sa plastičnim nožicama na poleđini za regulisanje visine, odnosno nagiba. Standardni tasteri su bele boje, što nije baš najsrećnije rešenje zbog prljanja. Dodatni tasteri su tamnoplavi, ima ih ukupno 12, a funkcija im je multimedijalna, za kontrolisanje reprodukcije muzičkih ili video fajlova, kao i neke od najčešće korišćenih sistemskih i internet prečica - dodaje Krstić.

 

Multimedia desktop set
Model: GKSE–2728W

- 12 multimedijalnih tastera
- AntiRSI dizajn tastature
- Mini dizajn miša
- Optički miš
- Taster za dupli klik na mišu

 

Enchanted Nature

Za dame od stila

- Svi će sigurno primetiti dve stvari: činjenica da su tasteri nešto drugačijeg oblika, zakošeni u odnosu na simetralu tastature, a font svih oznaka je specifičan i podseća na rukopis - komentariše Krstić i dodaje:
- Promena oblika tastera nema posebnog uticaja na onog koji ih koristi jer su ostali tasteri iste površine i neće biti potrebno da se navikavate na njih. Dodatni tasteri su sasvim dobrog kvaliteta i dovoljno tihi, što sigurno predstavlja plus.

 

Multimedia desktop set
Model: GKSE-2728N

- 12 multimedijalnih tastera
- AntiRSI dizajn tastature
- Mini dizajn miša
- Optički miš
- Taster za dupli klik na mišu
 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak