Gradski doček 2009. godine na 4 bine za 20 miliona dinara

24 sata 25.11.2008 12:52
Gradski doček 2009. godine na 4 bine za 20 miliona dinara


Prethodna gradska vlast nije žalila novac za dočeke novih godina. Tako su, ispred Gradske kuće pevali, redom, Željko Joksimović, Vlado Georgijev, Goran Bregović i Zdravko Čolić...Novosađani već znaju da će najjeftiniji doček Nove godine moći sebi da priušte na otvorenom prostoru, u centru grada. Međutim, iako je do Nove godine ostalo tek nešto više od mesec dana, još se ne zna ko će od muzičara nastupiti u glavnom gradu Vojvodine u najluđoj noći.

Prethodna gradska vlast nije žalila novac za dočeke novih godina. Tako su, ispred Gradske kuće pevali, redom, Željko Joksimović, Vlado Georgijev, Goran Bregović i Zdravko Čolić. Te proslave su znale da koštaju i po 300.000 evra.
Za predstojeći 31. decembar najavljuje se donekle jeftiniji doček, organizovan na više bina. Nova gradska vlast planira da za novogodišnju noć izdvoji oko 20 miliona dinara. Organizator dočeka, ovaj put samostalno, biće Kulturni centar Novog Sada. Odgovorno lice u toj ustanovi, Vasa Timotijević, rekao je za naš list da je u planu da se bine postave na četiri lokacije. Prema njegovim rečima, zasad za tu namenu figuriraju: Trg slobode, Trg mladenaca, platoi ispred Spensa i kod Novosadskog sajma, Univerzitetski kampus, Dunavski park i kupalište Štrand.
Mediji su nagađali o nastupima Đorđa Balaševića i Masima Savića, ali, zvanično imena učesnika nisu objavljena. Svakako, kako je Timotijević najavio, muzički program trebalo bi da bude šarolik - od tamburaša, preko di džejeva, do pop i rok sastava. Novosadski muzičari biće, kako je navedeno, najzastupljeniji. Konačnu odluku o velikoj novogodišnjoj proslavi doneće gradske vlasti.
Većina novosadskih turističkih agencija, hotela, restorana i kafića već je osmislila program za novogodišnju noć i njene reprize. Nekada se u novu godinu tradicionalnim žurkama ulazilo i u bioskopu „Arena“, koji sada ne služi ni za ono čemu je namenjen. U svakom slučaju, zabave neće nedostajati, a ostaje samo da vidimo konačan spisak učesnika i novogodišnji troškovnik.

Za prvu bebu 100.000 dinara
Zanimljivo će, sigurno, biti i u novosadskom porodilištu. Iako još nije zvanično saopšteno, pretpostavlja se da će Grad nagraditi prvorođenu bebu. Prethodnih godina taj iznos bio je 100.000 dinara. Pre dve godine Vukašin Jovović, iako prvorođena beba, nije dobio novac, jer su mu roditelji iz Odžaka, a ne iz Novog Sada. To je kasnije ispravila pokrajinska vlast.

 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak