MBAfair - šansa za menadžere da usavrše i unaprede veštine

SveVesti 25.11.2008 12:51
MBAfair - šansa za menadžere da usavrše i unaprede veštine


Program MBA (Master of Business Administration) je vrsta postdiplomskih studija čiji je akcenat na praktičnoj primeni znanja iz oblasti marketinga, menadžmenta...Četvrti Međunarodni sajam MBAfair, na kojem će univerziteti, fakulteti i poslovne škole predstaviti svoje MBA i master biznis programe namenjene obrazovanju i usavršavanju menadžera, biće održan sutra od 16 do 20 sati u beogradskom hotelu „Hajat”.

Program MBA (Master of Business Administration) je vrsta postdiplomskih studija čiji je akcenat na praktičnoj primeni znanja iz oblasti marketinga, menadžmenta, finansija, organizacije i strategije preduzeća, ljudskih resursa, analitike i praktičnog rešavanja konkretnih problema.
Polaznici ovih studija su stručnjaci svih profila, koji na redovnim studijama nisu dobili potrebna znanja, kako po obimu tako i po sadržaju, neophodna za uspešno poslovanje.
Učešće je najavilo 15 izlagača iz zemlje i inostranstva (Engleske, Grčke, Italije, Kipra, SAD, Slovenije i Švajcarske), a jedan od onih koji će ponuditi svoj program jeste i Njujorški univerzitet u Beogradu (UNYB).
- Već tri godine nudimo program poznatog švajcarskog Univerziteta Kurt Boš, na kojem naši studenti stiču MBA zvanja iz oblasti bankarstva, upravljanja ljudskim resursima, informacionih tehnologija, marketinga i opšteg MBA. Sva predavanja se odvijaju u Beogradu, a drže ih profesori sa prestižnih fakulteta iz SAD, Švajcarske, Velike Britanije i Francuske. Nastava je na engleskom jeziku, pa je za upis, osim diplome o završenim osnovnim studijama, potrebno i poznavanje engleskog jezika - kaže za „24 sata” Arso Vučević, akademski koordinator UNYB.
Nastava na tom univerzitetu traje 12 meseci.
- Posle toga, polaznicima se daje tri ili pet meseci za izradu disertacije. Predavanja počinju u januaru 2009. godine, a prijava je do sredine decembra. Program košta 10.900 evra i moguće je da se plati u četiri rate. Primamo 35 polaznika, čije se prijave sa priloženom diplomom, sertifikatom o znanju engleskog jezika i dve preporuke šalju u Švajcarsku. Tamo se biraju najbolji, koji će posle završenih studija steći diplomu priznatu u celom svetu - kaže Vučević.
Ulaz na sutrašnji sajam je besplatan za sve registrovane posetioce, a registracija se vrši preko sajta www.mbafair.net.

Polaznici druge generacije dolaze iz vodećih firmi
„Njujorški univerzitet u Beogradu (UNYB) u okviru druge generacije polaznika ima zaposlene u vodećim domaćim i stranim firmama, kao što su Telekom Srbija, ‘Jat ervejz’, Narodna banka Srbije, NIS, SAP, Erstebank...”, kaže Arso Vučević iz UNYB.Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak