Komentar dana : Patriotizam u kešu

Vesna Mališić Blic 25.11.2008 12:13
Komentar dana : Patriotizam u kešu


Da je patriotizam unosno zanimanje i da se na ratovima i nesreći širom bivše nam domovine moglo dobro zaraditi, poslednjih dvadesetak godina imali smo primera na pretekPokazalo se da nepatvorena ljubav prema otadžbini i velike priče o nacionalnim osećajima mogu sasvim lepo da donesu korist. Ali bilo je gotovo nezamislivo da se u tim pričama pojavi neko iz DSS, jer su čelnici te partije veoma držali do imidža nacionalnih čistunaca, osvedočenih patriota i nespornih zaštitnika srpskih interesa.
I zbog toga je više od skandala najnovija afera koja nam stiže sa Kosova o tome kako su upravo funkcioneri i ugledni članovi DSS zloupotrebljavali novac iz budžeta, skrivali strane donacije od Vlade Srbije i istovremeno ih naplaćivali iz srpskog budžeta; kako su otkupljivali stanove za Srbe i prijavljivali duplo ili tri puta veće iznose; kako su se dobijale duple plate ili kako je deo pomoći Srbima na Kosovu završavao u privatnim džepovima…
Hapšenje savetnika ministra za Kosovo i Metohiju u prethodnoj vladi Srbije, najava serije krivičnih prijava i nagoveštaj provere kompletnog upravljanja institucijama koje su na srpskom budžetu, otvorilo je još jednom temu unovčavanja nesreće. Celu stvar još apsurdnijom čini podatak da je hronično neobavešteni predsednik DSS dokaze o malverzacijama na Kosovu dobio još pre tri godine.
Možda zato ima neke pravde u tome što je naduvani balon neprikosnovenog DSS patriotizma pukao upravo na temi Kosova, do koje najviše drže i na kojoj svima dele lekcije.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak