Vujanović najavio slanje ambasadora u Beograd

Press 25.11.2008 01:04
Vujanović najavio slanje ambasadora u Beograd


Crna Gora će pokrenuti diplomatske i političke aktivnosti za imenovanje novog ambasadora u Beogradu, što podrazumeva i dogovor unutar vladajuće koalicije, rekao je danas u Baru crnogorski predsednik Filip VujanovićOn je ocenio da je nedavna izjava srpskog predsednika Borisa Tadića, koji je pozvao Podgoricu da pokrene inicijativu za slanje novog ambasadora u Beograd, u funkciji dobrih odnosa Crne Gore i Srbije.
   "Mi smo doživeli ono što je on predložio kao potrebu afirmacije diplomatskih odnosa na nivou ambasadora i iskazali svoj odnos visokog poštovanja prema onome što je radila naša ambasadorka Anka Vojvodić u Beogradu", kazao je Vujanović, a preneli su podgorički mediji.
   Vojvodićeva je, rekao je crnogorski predsednik, bila posvećena dobrim odnosima Crne Gore i Srbije i imala je sjajnu diplomatsku misiju.
   Dogovor o pokretanju diplomatske i političke aktivnosti za imenovanje novog ambasadora podrazumeva i dogovor nutar vladajuće koalicije, rekao je Vujanović, precizirajući da to zahteva i međudržavni kontakt za određivanje i prihvatanje novog ambasadorsa u srpskoj prestonici.
   Vojvodićevoj je gostoprimstvo u Srbiji uskraćeno neposredno nakon što je vlada Crne Gore priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije.
   Crnogorska vlada je nezavisnost Kosova priznala 9. oktobra, dan nakon što je u Generalnoj skupštini UN prihvaćena inicijativa Srbije da se o jednostranom proglašenju nezavisnosti izjasni Međunarodni sud pravde u Hagu.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak