Novčane kazne za poslanike SRS i DSS

RTV 25.11.2008 00:52
Novčane kazne za poslanike SRS i DSS


Administrativni odbor Skupštine Srbije novčano je danas kaznio 13 poslanika Srpske radikalne stranke i jednog poslanika Demokratske stranke Srbije, kojima su na prethodnim sednicama parlamenta izrečene opomene.Zbog povreda rada parlamenta, kazne od 16.000 dinara izrečene su poslanicima SRS Nataši Jovanović, Milanu Veselinoviću, Petru Jojiću i Nikoli Saviću, dok će Momir Marković morati da plati ukupno 19.000 dinara.

Kazna od 8.000 dinara određena je poslanicima SRS Aleksandaru Martinoviću, Milanu Avramoviću i Ognjenu Mihajloviću, a sa po 3.000 dinara kažnjeni su Zoran Krasić, Dušan Marić, Dobrislav Prelić, Srboljub Živanović i Milorad Krstić.

Poslanik DSS-a Dragan Šormaz je, zbog izrečenih opomena na prethodnim sednicama parlamenta, kažnjen sa 3.000 dinara.

 

 

Sednici, koju je vodio zamenik predsednika Odbora Nenad Konstatinović, nisu prisustvovali poslanici SRS, a protiv kažnjavanja poslanika jedino se izjasnio poslanik Liberalno-demokratske partije Nenad Milić.

On je kao razlog za to naveo da se poslovnik ne primenjuje na isti način na svakoj sednici, zbog čega se poslanici jednog dana kažnjavaju, a drugog dana za isto ponašanje ne.

Administrativni odbor je na današnjoj sednici odredio i plate za četiri zamenika zaštitnika građana koji, prema zakonu, imaju plate u visini sudija Ustavnog suda.

Tako će osnovica njihovih zarada biti 15.385 dinara neto, na tu sumu se dodaje koeficijent od 10,20, a imaju i dodatak na platu od 0,4 odsto na svaku godinu radnog staža.

Odbor je podržao predlog Republičkog odbora za rešavanje sukoba interesa za određivanje koeficijenta za obračun plata zaposlenih u službi tog odbora. Prema toj odluci, najveći koeficijent od 5,10 imaće savetnik člana Odbora, a najmanji vodič registra - 1,55.

Osnovica za plate 12 zaposlenih u tom odboru su određene Zakonom o budžetu i iznose 16.049 dinara.

Odbor se nije izjasnio o zahtevu Državne revizorske institucije za utvrđivanje naknada troškova smeštaja članovima Saveta te institucije i tu odluku odložio do sledeće sednice Odbora.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak