Najbolja noćna nega

Serbian Cafe 24.11.2008 22:23
Najbolja noćna nega


Svako od nas provede u proseku 20 godina spavajući. San je jedan od najboljih prirodnih načina da se organizam osveži.Njegovo blagotvorno dejstvo odražava se na izgled lica i raspoloženje.

Najnovije studije pokazuju da između ponoći i četiri sata ujutru epiderm najbolje reaguje na aktivne principe sadržane u kremama.

Grešite, dakle, ako noću ne nanosite hranljivu kremu na lice pod izgovorom da koža treba da diše. „Koža danju mora da se bori protiv stresa kome je izložena”, objašnjava slavni italijanski dermatolog Marija Tereza Lukeroni.

„Zato koristi noć da regeneriše oštećeno tkivo i napuni baterije. Ćelije se u snu obnavljaju oko deset puta brže nego tokom dana. Taj proces dostiže vrhunac u jedan posle ponoći,” objašnjava ona.

Čišćenje „po meri”


Večernje čišćenje lice mora da bude nezaobilazna rutina ako želite da vam koža zadrži mladalački izgled. Osim što uklanja šminku, izumrle ćelije, smog i atmosferske čestice nataložene na koži, ono omogućava oksigenizaciju epiderma i priprema ga za hranljivu kremu.

„Sipajte mleko za čišćenje na dlanove”, savetuje italijanska kozmetičarka Marijabruna Corci, „a zatim ga nanesite na lice i vrat. Onda pređite preko lica vlažnim sunđerom da piste uklonili mleko. Posle toga nanesite tonik.”

Lek protiv bora oko očiju


Svakoga dana trepnemo u proseku deset hiljada puta da bi oči sačuvale vlažnost. To je prilično veliki napor za osetljivu zonu u kojoj je epiderm četiri puta tanji nego na ostalim delovima lica pa je zato podložniji borama i opuštanju.

Osim toga, stres, nagle promene temperature, nedostatak ili višak sna i mimika negativno se odražavaju na cirkulaciju, što ima za posledicu otečenost i podočnjake. Da biste ujutru bili zadovoljni izgledom očiju i zone oko njih, neophodno je da uveče nanesete specifičnu kremu za negu ovog dela lica.

„Ali pazite”, upozorava Marija Tereza Lukeronijeva, „možete da koristite samo kreme i serume predviđene za ovaj deo lica, obogaćene aktivnim principima koji otklanjaju umor i biljnim ekstraktima koji podstiču površinsku mikrocirkulaciju.”


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak