Počeo otkup kukuruza

RTS 24.11.2008 18:23
Počeo otkup kukuruza


Preko Produktne berze u Novom Sadu počeo interventni otkup kukuruza. Od registrovanih privrednih gazdinstava biće otkupljeno 96.000 tona ovogodišnjeg roda.Počeo je otkup kukuruza preko Produktne berze. Minimalna količina koja će biti otkupljena je deset tona, a maksimalna 200 tona.

"Kukuruz će biti isporučivan "franko" ovlašćeno skladište Republičke direkcije za robne rezerve", rekao je direktor te berze Žarko Galetin.

Cena kukuruza po otkupu košta devet dinara za kilogram sa PDV-om, a biće otkupljeno 96.000 tona kukuruza od registrovanih poljoprivrednih gazdinstava u individualnom sektoru.

Otkup će biti završen u subotu, 29. novembra.

Vlada Srbije, zbog stanja na tržištu i trenda pada cena, donela je odluku da Republička direkcija za robne rezerve preko Produktne berze u Novom Sadu, interventno otkupi merkantilni kukuruz ovogodišnjeg roda po ceni većoj od tržišne.

Uslov je da kukuruz bude otkupljen isključivo od fizičkih lica, registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, a rok plaćanja je osam dana od dana dostavljanja kompletne dokumentacije o primopredaji kukuruza.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak