Setite se „slučaja“ Nikole Šainovića

Glas javnosti 24.11.2008 18:00
Setite se „slučaja“ Nikole Šainovića


Mada sumnjaju da će dostići magičnu brojku od 126 poslanika kako bi videli leđa vladi, narodnjaci i radikali ne strahuju da će sednica Skupštine u petak, kada će se raspravljati o nepoverenju kabinetu Mirka Cvetkovića, biti uzaludna.Ne brinu, kažu, ni da će time „prokockati šansu, te da u narednih šest meseci neće moći ponovo da pokrenu to pitanje“. Dovoljno je, saglasni su šefovi poslaničkih grupa DSS i SRS, da se „pred narodom otvori polemika o katastrofalnom radu izvršne vlasti“.

- Nikada ne grešite kada pokrenete pitanje u parlamentu. To automatski proizvede raspravu koja može da izrodi i neke mnogo bitnije stvari. Ne zavisi sudbina vlade samo od tog pitanja, ali će makar građani čuti šta je vlast sve loše uradila - kazao je za Glas šef poslaničke grupe DSS-a Miloš Aligrudić.

I njegovom kolegi po opoziciji, Draganu Todoroviću iz SRS-a, najbitnije je „da javnosti predoče sve činjenice da je vlada dogovorom o Euleksu priznala Kosovo“.
- A to će povući i druga značajna pitanja. Da građani čuju kako će se vlada suočiti sa ekonomskom krizom i da dobiju objašnjenje zašto ništa nisu preduzeli da spreče masovna otpuštanja i poskupljenja - rekao nam je Todorović. Ipak, on ne isključuje i razna „iznenađenja“.

- Uvek podsećam na ‘93. godinu i pitanje poverenja vladi Nikole Šainovića. Bilo je suludo i pomisliti da će se dostići većina, ali, Skupština je raspuštena i raspisani su novi izbori - naglasio je Todorović.
A LDP Čedomira Jovanovića na jučerašnjoj sednici Glavnog odbora odlučila je da ne podrži predlog narodnjaka i radikala, jer „nemaju ništa zajedničko sa strankama koje su podnele inicijativu“.
Za šeficu poslaničke grupe ZES Nadu Kolundžiju „inicijativa dela opozicije nema političkog smisla i unapred je osuđena na neuspeh“.

- Ako su želeli da obaraju vladu, onda je ta ideja osuđena na neuspeh, a ako su želeli da postave određena pitanja vladi, bilo im je nuđeno da to učine na posebnoj sednici - rekla je ona.
A predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović „veruje da vlada ima stabilnu većinu i ne očekuje njenu rekonstrukciju“.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak