Poginuo mladić i ''Opel Vektri''

Press 24.11.2008 17:36
Silovit udarac... Leva prednja strana automobila potpuno uništena

Silovit udarac... Leva prednja strana automobila potpuno uništena


Janko Miljanović (21) poginuo u udesu u selu Kljajićevo kod Sombora, a njegova četiri druga teže i lakše povređenaU teškoj saobraćajnoj nesreći u selu Kljajićevo kod Sombora poginuo je Janko Miljanović, a četiri njegova druga teže i lakše su povređena. Nesrećni mladić na mestu je nastradao kada je „opel vektrom" probio zid mostića i kolima sleteo u kanal!

Njegovi drugovi Milan Karan (20) i Miloš Miljenović (20) su zbog teških povreda zbrinuti u novosadskoj bolnici, dok su Miloš Đikandić (19) i Marko Grba (18) zadobili lakše povrede i pomoć im je ukazana u bolnici u Somboru. Nesreća se dogodila u nedelju oko 1.30 časova, u noću u kojoj su nastradali mladići slavili ispraćaj njihovog druga u vojsku.

Napustili ispraćaj zbog vožnje

Nesrećni mladići su, prema rečima rođaka jednog od povređenih, pre nesreće bili u lokalu kod druga koji je proslavljao odlazak u vojsku. Oni su poželeli da se provozaju do susednog sela Sivac, pa su od gazde lokala u kome je organizovano slavlje tražili da im pozajmi svoj automobil. On je odbio da im da ključeve, ali su oni uprkos tome uspeli da uzmu automobil i odu u Sivac. Put do susednog sela prešli su bezbedno, ali su na povratku doživeli nesreću.

- Gazda nije hteo da im da ključeve upravo iz straha da im se nešto ne dogodi. Niko još ne zna da li su ukrali ključeve ili su ih zatekli u bravi automobila. U Sivcu su bili kod svojih drugara i posle kraćeg druženja sa njima krenuli su nazad u Kljajićevo - rekao je rođak jednog od povređenih mladića.

Miljanović je automobilom udario u ogradu mostića na kanalu koji prolazi kroz selo. Od siline udarca zid je potpuno srušen, a „vektra" je sletela u kanal i prevrnula se na krov. Na mesto nesreće brzo su stigle dve ekipe Hitne pomoći i dve vatrogasne ekipe. Uprkos naporima lekara, Miljanoviću nije bilo spasa.

Meštanin koji je prvi pritekao u pomoć kaže da je čuo jak udarac i prasak.

- Brzo sam se obukao i istrčao napolje. Naleteo sam na stravičan prizor! Iako je bio mrkli mrak, video sam prevrnut automobil i jednog momka koji je išao okolo i zapomagao, dok je drugi ležao na travi. Doneo sam pajser kako bih otvorio vrata, ali su ubrzo došli vatrogasci. Morali su da seku vrata, jer je jednom momku noga ostala zaglavljena. Mladiću koji je ležao oborene glave pored volana, nažalost, nije bilo spasa - kaže ovaj očevidac.

Jedan od vatrogasaca koji je učestvovao u spasavanju povređenih mladića kaže da je akcija bila komplikovana.

- Dvojica momaka su od siline udarca ispala iz automobila, dok su druga dvojica ostala zaglavljena. Bilo nam je teško da im priđemo, jer je auto bio izvrnut na krov i ležao je u vodi. Prilaz je s jedne strane bio je blokiran srušenim zidom mosta, dok je s druge strane bilo šipražje i vode. U pomoć su nam pritekli i meštani iz obližnjih kuća. Tek posle sat vremena uspeli smo da odvalimo vrata i izvučemo povređene napolje - rekao je vatrogasac.

s2

Tragedija u slavljeničkoj noći... Vatrogasci vadili mladiće


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak