Budite sami svoj dekorater

24 sata 24.11.2008 12:05
Budite sami svoj dekorater


Ako imate decu, ostavite slobodnog mesta na podu za njihovu igru i obavezno ubacite mekan tepih na kome će moći da sede...SOFU prislonite na zid i ne zaboravite da rastojanje od televizora do nje treba da bude dužina tri ekrana. To znači da ako je ekran 107 centimetara, do troseda ili mesta s kog gledate televiziju treba da bude oko 3,2 m. Ako imate decu, ostavite slobodnog mesta na podu za njihovu igru i obavezno ubacite mekan tepih na kome će moći da sede. Ne preopterećujte dnevnu sobu nameštajem.

Kupatilo
Iako se u kupatila najčešće stavlja keramika, tapete koje su pravljene specijalno za ove prostorije su odličan izbor. One osvežavaju ako je ostatak kuptila neutralan i bledunjav. Bele pločice i detalji s tapetama ili cvetnom keramikom daju romantičan izgled, a ne koštaju isto kao kada biste celo kupatilo opremili dizajniranom pločicama. Osvetljenje treba da bude toplo.


Kuhinja
Prvo pravilo je da se oslobodite svih sudova i sitnica koje ne koristite. Izaberite neku osvežavajuću boju za zidove i elemente kuhinje. Boja je najjeftinije sredstvo za promenu. Ovu prostoriju možete da dekorišete i namirnicama. Maslinovo ulje i testeninu možete da stavite u dizajnirane bokale i kutije ili napunite staklenu kuglu voćem po izboru.

Spavaća soba
Prozori su oči sobe, pa se potrudite da u spavaćoj sobi nemate teške zavese koje ne dozvoljavaju sunčevoj svetlosti da osvetli ovu prostoriju. Prekriveni prozori optički smanjuju sobu. Da biste vizuelno povećali prostor, strateški postavite ogledala na zidove. Takođe izbegavajte centralno svetlo s plafona. Opredelite se za tople zidne lampe koje ćete postaviti iznad kreveta.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak