Pretvorite nedostatke prostora u prednosti

T Portal 21.11.2008 11:00
Pretvorite nedostatke prostora u prednosti


Prilikom opremanja doma, postoji niz prostornih nedostataka koji otežavaju njegovo kvalitetno uređenje. Ovakve probleme domišljatim rješenjima pretvorite u prostorne naglaske koji će oplemeniti prostor i zadiviti goste

Postojeće stanje

Stan vrlo je atraktivan i osnovni raspored zidova funkcionalan. Problem pri samom ulazu u stan nedostatak je garderobnog prostora koji ćete morati nadoknaditi u spavaćim sobama.

Prostor ispod stepeništa iskoristite kao spremište za cipele, a rješenje interijera povezat će nekoliko elemenata u jedan da bi prostor bio potpuno iskorišten. Velika kružna stijena u dnevnom boravku naglašava prostor i povezuje ga s vanjskom terasom, ali umanjuje mogućnost smještaja TV-a u dnevnom boravku.

Predlažemo da zid ispod stepeništa obložite drvenim elementima koji će se sastojati od kombinacije različitih boja, koja će poslužiti kao nosač za TV u jednom dijelu, a u drugom će postati dvokrilna vrata spremišta za cipele. Na ovaj način, najlošiji element u prostoru, koji je nemoguće izbjeći, postat će dekoracija u prostoru.

Tlocrt novog stanja

Kutnu garnituru smjestite uz pune zidove tako da većim dijelom bude orijentirana prema vrtu. Stol u kombinaciji drveta i stakla bit će idealan izbor, kao poveznica sa staklenim stijenama uz koje možete smjestiti zelenilo.

Kuhinju i blagovaonicu riješite na način da njihovim povezivanjem na pravom mjestu sakrijete pogled na radijator, a također i maksimalno iskoristite isti zid. Iznad radijatora provucite radnu plohu s elementima (koja će biti djelomično otvorena u zoni radijatora), a u produžetku izvedite šank na koji ćete nadovezati blagovaonski stol (drveni ili stakleni) sa stolicama nižeg naslona.

http://www.tportal.hr/lifestyle/obiteljidom/galerije/idejnarjesenja/24092008/33/index.html
Ova postava produžit će put prema kuhinji, ali će vam dati mogućnost smještaja dodatnog ormara (predlažemo stakleni ili puni) u zoni blagovaonice. U suprotnoj postavi, stol bi zauzeo zonu zida, pa bi onemogućio smještaj dodatnih elemenata.

Predlažemo kombinaciju zelene, krem i različitih boja drveta, koje će povezati već postojeći parket s bojom kuhinje i stolarije. Zastore izvedite u jednostavnom obliku da naglasak bude na samim staklenim stijenama.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak