Ružna vrata sakrite panelom

Jutarnji.hr 19.11.2008 12:18
Ružna vrata sakrite panelom


Često u časopisima viđam interijere koji imaju beli pod. U stanu imam parket koji bi htjela obojiti u belo. Kako to izvesti?Treba nanijeti odgovarajući temelj, zatim nekoliko slojeva poliuretanskog bijelog premaza i na kraju sve dodatno učvrstiti poliuretanskim prozirnim lakom za parkete. U tom se slučaju god nazire samo u strukturi drveta i potpuno je prekriven bijelim.

Hodnik je dugačak šest, a  širok 1,5 metara. Svjetlo u njega ulazi samo kroz otvorena vrata soba koje ga okružuju. Kako je to ulaz u kuću, željeli bismo da  bude reprezentativni dio kuće. Pod planiramo obložiti reljefnim pločicama neutralnih boja.

Presudnu ulogu ima rasvjeta. Postavite više manjih lampi na strop, i to na dužinu šest metara pet lampica, sahalogenim žaruljama 50w. Hodnik će doslovno zablistati. Odlučite li se za bijele zidove, na podu će odlično izgledati tamnije pločice, mnogo atraktivnije od “ziheraških” pločica neutralnih boja.

Imamo moderno uređen dnevni boravak, ali  dojam narušavaju PVC vrata koja vode na balkon.  Kako zamaskirati nepoželjna vrata, a opet ostaviti mogućnost povremenog korištenja? Vrata su plastična.

Vrata bi bilo najbolje prekriti kliznim panelom - plohom koja bi se izradila od poda do stropa i širinom potpuno prekrivala  PVC vrata. Uzmite Schachermayerovu vodilicu tip SOLIDO 40 i postavite je na strop cijelom dužinom zida. Kao masku postavite bijeli iveral ili mediapan lakiran u bijelo, u dužini vodilice i visini od 15 cm, koji će se stopiti s bijelim stropom. Otmjeno će izgledati napravite li ga u furniru jer će prirodno drvo unijeti dašak prirode u prostor. Nećete pogriješiti presvučete li panel zidnom tapetom, a djecu će najviše veseliti panel od mediapana, premazan crnim premazom za školske ploče.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak