Jeftine i jednostavne ideje za uređenje doma

Blic 19.11.2008 12:18
Trpezarija u dva izdanja

Trpezarija u dva izdanja


Nije potrebno da se izlažete velikim troškovima da biste osvežili trpezariju. Uz malo mašte i nekoliko detalja, u njoj će se osetiti dah Azije. Evo jednostavnog primera koji i vama može da da ideju.

PRE
Iako jednostavnom, drvenom nameštaju nema šta da se prigovori, trpezarija deluje pomalo asketski. Osvežite atmosferu tako što ćete stolice presvući lepim navlakama od rebrastog somota, a na sto staviti ploču od pleksiglasa. Zahvaljujući srebrnoj foliji od sintetičkog materijala zalepljenoj na fiokama i postolju komode, i novim ručicama od nerđajućeg čelika, ovaj komad nameštaja dobija moderniji izgled. Utisak upotpunjuju staklene police na metalnim nosačima iznad nje, kao i neobična lampa u obliku ljuljaške iznad trpezarijskog stola i srebrni venecijaneri.

POSLE
Trpezarija dobija modernu notu

1Metalni štitnici na uglovima stola sprečavaju klizanje ploče od pleksiglasa.
2Zahvaljujući samolepljivoj sintetičkoj foliji metaliksive boje, čeoni deo komode je dobio potpuno nov, efektan izgled. Komoda sada izgleda kao moderan komad nameštaja. Ručice od nerđajućeg čelika pojačavaju utisak.
3Ako znate da šijete, možete sami da napravite ove navlake za stolice od rebrastog somota, postavljenog lepljivim platnom, koje im daje volumen i čini ih udobnijim. Zadnji deo navlaka ukrasite kožnom trakom koju ćete provući kroz izbušene rupice.

SAVET:

Pleksiglas možete i sami da isečete. Ovaj materijal je relativno topao, ne lomi se, ali je prilično osetljiv, to jest neotporan na ogrebotine. Staklo je tvrđe, ali lomljivo. Može da se ofarba s jedne strane i pogodno je za stolove od robusnijih materijala (npr. sa gornjom pločom od laminata).

Šta vam je potrebno:
2 gotove zavese
2 venecijanera
4 metra rebrastog somota
1 ploča od pleksiglasa
2 para nosača za police
2 staklene police
12 ručica od nerđajućeg čelika
1 luster u obliku ljuljaške
1 stojeća lampa
1 tepih
2 metra samolepljive folije, kožna traka, lepljivo platno

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak