Idealan klub sto za dnevnu sobu - lep i funkcionalan

Blic 17.11.2008 12:17
Idealan klub sto za dnevnu sobu - lep i funkcionalan


Ako ste rešili da promenite klub sto u dnevnoj sobi, evo nekoliko saveta koji će vam pomoći na napravite pravi izbor prilikom kupovine.Prvo odredite kakav sto najbolje odgovara vašoj sobi. Sto bi trebalo dobro da izgleda, da bude funkcionalan i da na njemu stoje predmeti koji će reći nešto više o vašoj ličnosti.

Visina
Idealna visina klub stola je oko 45 centimetara.
Tačnije, sto bi trebalo da bude viši od garniture za sedenje najviše četiri centimetra.
Idealna dužina stola iznosi dve trećine dužine sofe, ali bez naslona. I na kraju, oko stočića bi trebalo da bude najmanje 35 centimetara slobodnog prostora.

Sa staklenom pločom
Stolovi koji imaju ploču od stakla vizuelno povećavaju prostor jer se čini kao da zauzimaju manje mesta nego sto od drugog materijala iste veličine. Popularni francuski dizajn dobro se slaže sa tradicionalnim, i sa pomalo neformalnim nameštajem, i idealan je za sobu koja ima pogled na baštu. Ako imate decu, odaberite sto kod koga će staklo biti u ramu, a ne samo postavljeno na vrh, tako da staklo može da se pomera.

Četvrtasti sto
Bilo da je od drveta, metala ili drugog materijala, jednostavan sto četvrtastog oblika, sa svojim ravnim linijama, uklapa se odlično u savremen, moderan dizajn. Njegova privlačnost leži u savršeno izbalansiranim proporcijama, pri čemu je dužina stola najmanje dva puta veća od širine.

Pravougaoni sto
Ovakvi stolovi su idealni za kombinaciju sa dugačkim garniturama za sedenje. Ovakvi stolovi imaju jedan sjajan dodatak. U donjem delu uvek mogu da imaju fioke ili police koje možete da iskoristite za odlaganje novina, pića, suvišnih daljinskih upravljača…

 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak