Kvalitetni okovi čine kuhinju dugovečnom

Jutarnji.hr 13.11.2008 12:46
Kvalitetni okovi čine kuhinju dugovečnom


Mali stan vizuelno ćete povećati pametno postavljenom rasvetom i niskim nameštajem, a kupujete li madrac, izaberite onaj bez opruga- Za postizanje što skladnijeg prostora, pogotovo ako je tako mali, treba što je moguće  više “umiriti“ plohe. Dakle, ako u sobu treba staviti ormar, biramo zid koji cijeli možemo “pretapecirati“ ormarom - od poda do stropa. Tako dobivamo dojam lažnog zida, jednoličnu plohu koja će najmanje upadati u oči i privlačiti pažnju. S druge strane, poželjno je dnevnu sobu opremiti niskim namještajem, bez dodatnih ukrasnih poličica koje nepotrebno razbijaju plohu zida. Umjesto ukrasnih sitnica koje želite izložiti, za postizanje tople i ugodne atmosfere treba pažljivo odabrati osnovne komade namještaja i njima stvoriti željenu atmosferu. Tu je opet i nezaobilazno važna kvalitetna rasvjeta. Ukratko, što manje stvari i nepotrebnih dekoracija, stan treba opremiti neophodnim i maksimalno funkcionalnim namještajem.

Mijenjam madrac na krevetu. Želim kupiti neki na kojem ću se dobro osjećati a da ne bude preskup. Kakve karakteristike ima dobar madrac i koje tvrtke, po vašem mišljenju, imaju najbolji izbor? Mislim na tvrtke koje možemo naći i u Hrvatskoj.

- Odabir madraca složeno je pitanje i teško je kvalitetno odgovoriti na njega. Osim toga, za madrac više nego za bilo koji drugi komad opreme interijera vrijedi pravilo da se na njemu vidi svaka uložena kuna jer kvalitetni materijali koštaju, a ne postoji nešto što češće koristimo u domu. Koliko god je tehnologija izrade madraca s oprugama napredovala, kvalitetnijima se uglavnom smatraju oni bez opruga zbog odličnih karakteristika materijala od kojih su izrađeni. I tu postoji velik raspon cijena i različlita svojstva ovisno o proizvođaču i modelu. Važno je da tvrdoća madraca odgovara osobi koja ga koristi, što je svakako individualna stvar, ali ako nešto znači, iz mnoštva ponude madrac koji moji klijenti najradije biraju je model “Lava“ hrvatskog proizvođača Perfecta.

Kupujem kuhinju i zbunjuju me velike razlike u cijenama. Kuhinje s vratima od iverala osjetno su jeftinije od onih lakiranih ili izrađenih u prirodnom drvetu. Je li iveral toliko lošiji materijal da se ne isplati uzeti takvu kuhinju jer ipak želim da mi ona traje barem desetak godina?

- Tehnologija izrade i obrade iverala toliko je napredovala da se njezin vijek ne razlikuje bitno od kuhinja izrađenih u kvalitetnijim materijalima. Ono što će ljubitelje luksuznog namještaja odvratiti od iverala je neizbježno vidljivi rub spajanja ABS trake i plohe materijala koji ne postoji ako su vrata izrađena od mediapana, a zatim lakirana. Bitnije u cjelokupnom dojmu kuhinje od odabira kvalitetnih fronti je koncept same kuhinje te upotreba kvalitetnih okova i vodilica ladica, što definitivno ima puno veći utjecaj na dugovječnost kuhinje.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak