U čijem krevetu spava Bond?

Jutarnji.hr 12.11.2008 12:48
U čijem krevetu spava Bond?


Osećaj luksuza uvek se vezao uz Bonda, a ovim nameštajem još je naglašen. Novi Bond nosi sat Omegu i vozi Ford, no spava u krevetu iz kolekcije Maxalto B&B Italia.Ugledni proizvođač dizajnerskog namještaja B&B Italia glavni je sponzor namještaja u novom filmu o Jamesu Bondu, “Zrno utjehe”, koji se počeo prikazivati i u našim kinima. Navikli smo da se Bondove pustolovine događaju u luskuznim ambijentima, a tako je i u ovom filmu. Izabrane komade namještaja iz kolekcije Maxalto mogu se vidjeti u više ključnih scena u filmu, a cijeli set Grand Hotela Bolivar u Panami složen je od Maxalto kolekcije. Bond i njegove žene spavaju na krevetu Talamo iz kolekcije Antonia Citteria, a dio seta je i pisaći stol Max iz kolekcije Simplice. 

Kako izgleda Bondova spavaća soba u “Zrnu utjehe”, može se već vidjeti u dućanima B&B Italije u SAD-u i Europi. Glavni dizajner Maxalta veliko je ime svjetskog dizajna Antonio Citterio, koji je za ovu kolekciju vukao inspiraciju iz tipologije francuskog dizajna između dvadesetih i četrdesetih godina prošlog stoljeća.  


Luksuzni interijer Grand Hotela  Bolivar u Panami složen je  od Maxalto kolekcije koji potpisuje dizajner Antonio Citterio.  Sve ovo se može naći u dućanima B&B Italia, ali i u našem AAG Dizajn centru

- Namještaj Maxalto bio je idealan izbor za set ‘Zrna utjeha’ zato što odaje snažan stav suvremenosti i doziva upravo onaj osjećaj luksuza koji se uvijek veže uz Bonda - objašnjava Anna Pinnock, jedan od scenografa na filmu.

Filmovi o Jamesu Bondu poznati su upravo po takozvanom “product placementu”, odnosno plasiranju određenih proizvoda u filmu. To se ponajprije odnosi na automobile (Aston Martin, Ford), satove (Omega), pića (Coca-Cola Zero...). Novost Jamesa Bonda u 21. stoljeću je i plasiranje dizajnerskog namještaja.

Glavni duh filmskih setova u novome Bondu priziva sedamdesete. Obilaženje svjetskih sajmova s  namještajem je, kaže Pinnock, bio njezin prvi korak u pripremi filmskih setova za Bonda. Osim od B&B Italije, namještaj je posuđen i od kompanija kao što su Bene, BoConcept i Interstuhl. Budžet za namještaj iznosio je 2 milijuna funti.

Iako je veći dio namještaja nakon snimanja  vraćen proizvođačima, ono što je ostalo rasprodano je  među filmskom ekipom.B&B Italiu u Hrvatskoj zastupa AAG dizajn centar koji u svojoj ponudi ima i ovaj bondovski namještaj.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak