Trendovi u uređenju dnevnog boravka

Blic 12.11.2008 12:21
Beli nameštaj je u modi

Beli nameštaj je u modi


Dnevni boravak je prostor u kojem provodimo najveći deo slobodnog vremena, pa je važno da ga uredite tako da se u toj prostoriji osećate prijatno i opušteno, što vam najnoviji trendovi i omogućavaju.Enterijer je rasterećen suvišnih komada nameštaja s čistim i jasnim linijama. Ovako opremljen dnevni boravak biće prijatan za stanovanje i jednostavan za održavanje. Minimalizam elemenata nameštaja je dopunjen nizom detalja koji unose dinamiku u prostor. Elementi koji definišu kompletan utisak su komode, vitrine, police, osvetljenje...

Belo je u trendu
Mnoštvo prirodnog svetla, dominacija bele boje i nameštaj jednostavnih linija, karakteristike su trendovski uređenog stana. Odabirom bele boje, kao osnovne, nećete pogrešiti, ali možete slobodno da je dopunite crnom, ljubičastom, crvenom ili narandžastom bojom.

Police
Sporedni zidovi ispunjeni su policama, a u centru je komoda s televizorom. Deo prostora svakako iskoristite za biblioteku jer postaje nezaobilazan deo dnevnog boravka. Police se zatvaraju staklenim kliznim vratima, pa je transparentnost elemenata zadržana.

Regal
Veliki i masivni regali, koji već godinama nisu u modi, vraćaju se na scenu, ali u čistim linijama. Možete da ih koristite i kao pregradni zid, čime je njihova iskorišćenost maksimalna.

Tepisi
Tepih nije velikih dimenzija, a moderne su duge niti ili pačvork sastavljen od različitih materijala. Pačvork kombinujte sa jednostavnijim elementima, a jednobojne tepihe sa dinamičnijim bojama klub stolića i garniture za sedenje.
Osvetljenje
Veliki luster smešten u zoni sedenja je obavezan, a stilski ne mora da prati dnevni boravak.
Ambijentalnu rasvetu ostvarite stonim lampama koje ćete da smestite u različite uglove dnevnog boravka i po potrebi možete da promenite dinamiku osvetljenja. Ako je luster izražajan, odaberite diskretan dizajn lampi i obrnuto.
Važno je da odredite prioritete u naglašavanju pojedinih zona, da bi svetlo u dnevnom boravku bilo skladno i prijatno. Celu priču začinite zelenilom!


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak