Dušek sa memorijskom penom uživanje za telo

Politika 11.11.2008 12:19
Udobno i moderno

Udobno i moderno


Sajam nameštaja okupio 550 izlagača od kojih 150 dolazi iz više od 20 zemalja. – Najveći broj proizvođača omogućio je popuste koji dostižu i 40 odsto. – Spa-bazen sa četiri sedišta 8.200 evraPod sloganom „Maštaj nameštaj”, na Beogradskom sajmu juče je otvoren 46. međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije. Posle pozdravnog govora Slobodana Milosavljevića, republičkog ministra trgovine i usluga, počela je fešta koja će do nedelje, 16. novembra pod svodovima svih hala Beogradskog sajma, na 40.000 kvadrata okupiti 550 izlagača od kojih oko 150 njih dolazi iz više od 20 zemalja.

Ponuda na ovogodišnjem sajmu je impresivna – od tapaciranog i stilskog nameštaja u hali jedan, preko kuhinja, trpezarija i bele tehnike smeštenih u hali dva, sve do spavaćih i dečjih soba, kao i nameštaja za odlaganje u hali 14. Posetiocima su na raspolaganju i kancelarijski nameštaj, tepisi, oprema za osvetljenje i dekoraciju ... Cene su u širokom rasponu za svačiji džep, u zavisnosti od proizvođača i kvaliteta izrade. Najveći broj izlagača omogućio je popuste na asortiman, koji dostižu i 40 odsto.

Prema rečima Branislava Krmara, šefa poslovnice Sajma nameštaja, najveći su popusti na garniture za sedenje i na komode za odlaganje stvari, kao i na dečje sobe.

Sajamski hit ove godine biće zasigurno „svemirska kabina” u kojoj posetioci mogu besplatno da isprobaju dušeke koji se zahvaljujući memorijskoj peni, anatomski prilagođavaju telu korisnika Postavljena je na štandu švedskog proizvođača dušeka „Tempur”. Prezentacija traje 12 minuta, a na vama je samo da legnete i uživate uz muziku. Cene ovih dušeka kreću se od 74.000 dinara pa naviše.

U hali dva ne moguće je ne zaustaviti pogled na „đakuzi” kadama na štandu „Markonija” iz Nove Pazove. Ove „lepotice” koštaju od „tričavih” 750 evra do vrtoglavih 2.000, u zavisnosti od dimenzija i opremljenosti hidromasažerima i dodatnom opremom poput naslona i sijalica različitih boja čija svetlost deluju umirujuće. Posebna ekskluziva je ogromni spa-bazen sa četiri sedišta, opremljen pumpama, grejačima i digitalnim upravljanjem. Cena ovog lepotana je 8.200 evra.

Čini se da je najraznovrsniji izbor stolica. Tako, obične, kuhinjske mogu da se nađu od 1.800 dinara, kancelarijske staju od 2.000 do 9.000 dinara, a tu su i fotelje za ljuljanje od ratana za koje treba izdvojiti 7.500 dinara. Pri tom, mnogi izlagači omogućuju plaćanje po dogovoru, uključujući i rate, kreditne kartice i druge pogodnosti.

Novi modeli fotelja
Kao prateći sadržaj Sajma nameštaja, u isto vreme održava se i 46. međunarodna izložba mašina, alata i repromaterijala za drvnu industriju. U međusobno povezanim galerijama hale jedan i hale 14, ponuđen je širok izbor alatki i materijala za obradu drveta. Posebno su zanimljivi unikatni vitraži ručne izrade na štandu temerinske „Parabole”, po cenama od 50 do 240 evra. Osim gotovih modela, moguće je i poručiti proizvod sa željenim motivima, pri čemu se već na osnovu crteža i datih dimenzija može odrediti približna cena. Takođe, kod istog proizvođača mogu se naći i rezbareni ukrasi za nameštaj od lipovog i bukovog drveta, za koje, zavisno od veličine, treba izdvojiti od 170 do 3.500 dinara.

Sajam i prateća izložba otvoreni su od 10 do 19 časova, a poslednjeg dana kapije će biti zatvorene u 17 časova. Cena ulaznice je 280 dinara, a svaki posetilac može da učestvuje u SMS nagradnoj igri koju organizuje generalni sponzor, kompanija „Aleksandro” iz Sombora. Narednih dana biće organizovana i predstavljanja izlagača, novih proizvoda i stručnih časopisa, a u četvrtak, 13. novembra biće dodeljena sajamska priznanja najistaknutijim izlagačima. Organizatori očekuju da ove godine kroz sajamske hale prođe oko 80.000 ljudi.Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak