Toplina jesenskih interijera

Žena.hr 17.10.2008 14:46
Toplina jesenskih interijera


Jesen je na pragu, nudi se svojom raskoši i ljepotom, a na vama je da je dotaknete i uživate u njenim čarima u okruženju vlastita doma.Jesen je mnogima omiljeno godišnje doba. Preobražaj prirode, izražen kroz bogatstvo boja, oduvijek je bio inspiracija mnogim umjetnicima. Vrijeme je da jesen potakne i vašu maštu te zabljesne svojom raznolikošću u vašem domu. Iskoristite toplinu i boje jeseni za stvaranje novog, opuštajućeg ambijenta. Prigodni detalji, dekori, stilski odabir namještaja te boje zidova pomoći će vam pri stvaranju željenog ugođaja. Tople boje u rasponu od žute, oker, crvene do smeđe najbolje će preslikati boje koje se javljaju u prirodi i jesen čine tako raskošnom i posebnom. Svi oni koji u interijeru već imaju nijanse iz palete ovih boja, jednostavnim će detaljima postići preobražaj prostora i željene efekte, a to mogu učiniti i svi ostali kojima je jesen nadahnuće.


Foto: EURONAM

Pravilan odabir tkanina u prostoru jedan je od osnovnih elemenata kojima ćete, uz malo truda, pridonijeti snažnom jesenskom ugođaju. Toplinu treba osjetiti kroz meke i podatne tkanine prekrivača, prostirki i zastora. Dekorativni štofovi, teški pamuci ili baršuni, jednobojni, žakard ili printani s biljnim uzorcima, topli i meki na dodir bit će pravi odabir za vaš dom. Lagane tkanine na bazi lana i pamuka više su namijenjene ljetnom ugođaju. Kožne sjedeće garniture upotpunite mekim jastučićima od vunenih tkanina, s biljnim uzorcima, kako bi unijeli toplinu i živost na hladnu kožu.


FOTO: SIVRIĆ INTERIJERI / GAJ ZAGREB-DOMENA CENTRUM

Zavjese trebaju biti lagane i prozračne (markizet, organdij), u toplim sunčanim ili zemljanim bojama, a dojam upotpunite dekorativnim zastorima od gustih i teških materijala. Oni svakako trebaju biti u tamnijim i naglašenijim tonovima, koji će biti usklađeni s ostalim dekorativnim tkaninama u prostoru.


Foto: MINAGO

Kombinirati možete različite uzorke na dekorima - većih i manjih dimenzija, biljnih i geometrijskih motiva ili različite nijanse jednobojnih tkanina. Iste tkanine možete upotrijebiti i za zidne dekoracije koje ćete upotpuniti suhim plodovima jeseni. Ovakve dekoracije idealne su za domove u kojima prevladavaju hladne boje poput svijetloplave, zelene ili ljubičaste. Svojim toplim izražajem stvorit će naglasak u prostoru te hladnoću zidova potisnuti u drugi plan. Plavu ili zelenu boju zida iskombinirajte s detaljima zemljanih tonova, a ljubičaste s narančastim. Boja zida, usklađena jesenskim nijansama zavjesa i dekora na kojima su prikazani motivi jeseni, dovoljna je za sve koji ne žele prevelike promjene u svom domu.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak