Feng Shui : Police - otrovne strele

Enterijer.ba 16.10.2008 14:10
Feng Shui : Police - otrovne strele


Izbočene vitrine i police s knjigama u spavaćoj sobi stvaraju jaku... negativnu energiju (shar chi), koja može uzrokovati stres i trzavice u vezama. Posebno štetan uticaj imaju otvorene police nasuprot krevetu, koje zauzimaju prostor od poda do stropa.
 
Za otvorene police se smatra da podsjećaju na noževe, koji se urezuju u osobe u sobi, te uzrokuju bol, nesuglasice i ozbiljne svađe. U ekstremnim slučajevima, izložene police s knjigama mogu dovesti so prekida veze, uzrokovanog ogovaranjem i nesporazumma između para.

Ako imate otvorene police na nakom od zidova koji okružuju vaš krevet, najbolje je zakloniti ih vratima ili paravanom, pretvarajući ih na taj način u ormare. Za tu svrhu nemojte upotrijebiti ogledala, jer vrata sa ogledalom kao površinom mogu odražavati krevet te stvoriti dodatan, ozbiljan problem. Staklena vrata također mogu odražavati predmete, a u spavaćoj sobi može biti osvjetljenje koje potiče učinak ogledala. Stoga je najbolje izbjegavati staklo i postaviti čvrsta drvena vrata.

 

 

Ako nije moguće napraviti vrata za police, možete ih prekriti zavjesom ili paravanom. U om slučaju nije nužno koristiti teške draperije. Lagani zastor bit će dovoljan. Treće rješenje jeste izbaciti iz sobe otvorene police.

Ni vrata s uzorcima nisu preporučljiva, jer mogu formirati oblike koji šalju shar chi prema paru koji spava na krevetu. Najsigurnije je izabrati ormar jdnostavnih, čistih linija s vratima koja prikrivaju sve police. Bolje je izabrati okrugli namještaj sa zaobljenim dekorativnim linijama nego namještaj koji ima oštre rubove.


 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak