Kućne čarolije : Čišćenje rerne

Enterijer.ba 07.10.2008 14:12
Kućne čarolije : Čišćenje rerne


Rernu je najlakše očistiti dok je još topla.U suprotnom, u zatvorenu pećnicu tokom noći ostavite otvorenu posudu do polovice ispunjenu amonijakom. Na taj način će se otopiti masnoća i ostaci hrane zapečeni na stijenkama pećnice. Uvijek slijedite upute proizvođača, kako za pećnicu, tako i za sredstvo za čišćenje.

Izvadite rešetke i očistite ih žičanom vunom natopljenom sapunom. Unutrašnjost pećnice očistite deterdžentom ili natrijevim karbonatom i toplom vodom ili kupovnim sredstvom za čišćenje. Ako imate pećnicu sa emajliranim unutrašnjim stijenkama, svakako upotrijebite sredstvo namijenjeno čišćenju emajliranih površina. Staklo na vratima s unutrašnje strane istrljajte vlažnom krpom umočenom u sodu bikarbonu.

Jako umrljane pećnice možete očistiti jakim kupovnim sredstvom za čišćenje pećnica.


Pećnice koje se same čiste

Osebna unutrašnja stijenka u pećnicama koje se same čiste pretvara masne mrlje u vodu i ugljikov dioksid dok pećnica radi. Ali veće mrlje koje iscure na dno pećnice ipak ćete morati sami očistiti: slijedite upute proizvođača. Nemojte upotrebljavati abrazivna sredstva niti čeličnu vunu.

Čišćenje mikrovalne pećnice
Mikrovalne pećnice obično se ne zaprljaju toliko kao obične pećnice. Ipak, nije loše redovno je prebrisati krpom namočenom u blagi deterdžent i vodu.

Prolije li vam se nešto u mikrovalnoj pećnici, odmah to obrišite.

Ako se mikrovalna pećnica ipak jako zaprlja, slijedite upute proizvođača o tome kako je očistiti.

Nikad nemojte upotrebljavati abrazivna sredstva, ni čeličnu vunu za čišćenje mikrovalne pećnice: ogrebotine bi mogle poremetiti rad mikrovalova.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak