Najnoviji trendovi u uređenju dnevnog boravka

Interijernet.hr 07.10.2008 13:57
Najnoviji trendovi u uređenju dnevnog boravka


Dnevni boravak je prostor u kome provodimo najveći dio slobodnog vremena te ga je važno urediti na način da se u njemu osjećamo ugodno i opušteno, što nam najnoviji trendovi i omogućuju.

Interijer rasterećen suvišnih komada namještaja s čistim i jasnim linijama, koje nameću najnoviji trendovi, bit će ugodan za stanovanje i jednostavan za održavanje. Minimalizam elemenata namještaja je nadopunjen nizom detalja koji će unijeti dinamiku u prostor.


Elementi koji definiraju kompletan ugođaj interijerskog uređenja su komode, vitrine, police, rasvjetna tijela...

Odabirom bijele boje, kao osnovne, nećete pogriješiti, ukoliko ste trendovski orijentirani, ali je dopunjavanje crnom, ljubičastom, crvenom ili narančastom bojom obavezno.
Veliki i masivni regali, koji već godinama nisu u modi, vraćaju se na scenu, ali u čistim linijama. Obzirom na zahtjeve suvremenog stanovanja, idealno će ispuniti svoju funkciju u prostoru i omogućiti pohranjivanje velikog broja stvari. Ovakve je police moguće upotrijebiti i kao pregradni zid, čime je njihova iskoristivost maksimalna.Sporedni zidovi ispunjeni su  otvorenim policama, a u centru je komoda s tv prijamnikom.  Dio prostora svakako iskoristite za biblioteku, jer postaje nezaobilazan dio dnevnog boravka. Trendovi nude rješenje i za sve one koji ne vole čistiti prašinu sa otvorenih polica - police se zatvaraju staklenim kliznim vratima pa je transparentnost elemenata zadržana, a praktičnost održavanja ostvarena.Klub stolići su vrlo izražajni svojim oblikom i kombinacijom materijala i boja što je idealno iskombinirati sa jednobojnom sjedećom garniturom čistih linija i foteljicom koja stilski ne mora pratiti sjedeću garnituru.
Tepih nije velikih dimenzija, a moderne su duge niti ili patchwork sastavljen od različitih materijala. Patchwork je poželjno iskombinirati sa jednostavnijim elementima, a jednobojne tepihe sa dinamičnijim bojama klub stolića i sjedeće garniture.
Rasvjetna tijela su važani elementi u prostoru. Veliki luster centralno smješten u zoni sjedenja je obavezan, a stilski ne mora pratiti dnevni boravak. Ambijentalnu rasvjetu ostvarite samostojećim zglobnim lampama koje ćete smjestiti u različite kuteve dnevnog boravka i po potrebi mijenjati dinamiku i kut rasvjete. Ukoliko je luster izražajan, odaberite diskretan dizajn lampi i obrnuto. Važno je odrediti prioritete u naglašavanju pojedinih zona, kako bi ozračje dnevnog boravka bilo skladno i ugodno. Cijelu priču začinite zelenilom!Minimalizam, kako baza, je idealan za dopunjavanje elementima različitih stilskih karakteristika pa će u najnovijim smjernicama uređenja svatko pronaći i dio vastitog izražaja koji će vrlo jednostavno ukomponirati u prostor.  

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak