Kako iskoristiti veliki hodnik

InterijerNET.hr 06.10.2008 17:30
Kako iskoristiti veliki hodnik


Veliki ulazni prostori i hodnici često predstavljaju neiskorištene kvadrate stambenog prostora. Popunjavanjem njihovih sadržaja, rasteretit ćete druge prostore ili uvesti sasvim novi sadržaj u svoj dom.
Hodnicima je osnovna uloga komunikacijska, no uz dovoljno veliku kvadraturu, mogu dobiti i druge namjene. Najveći problem pri tome može biti broj i položaj vrata, jer njihova pogrešna i nepromišljena dispozicija može doista ovaj prostor svesti samo na komunikacijskiUlazni prostor je redovito opremljen ormarom za odlaganje odjeće i obuće ili komodom i vješalicama. No, veliki ulazni prostor daje dodatne mogućnosti za smještaj fotelje, dvosjeda ili udobne ležaljke s mini stolićem. Na ovaj način on postaje prostor za opuštanje, čitanje ili slušanje glazbe s mogućnošću izolacije.


Veći hodnik ili ulazni prostor može postati i radni kutak smještajem radnog stola i računala. Iznad stola je moguće postaviti plitke police za odlaganje knjiga. Ukoliko ovaj prostor nema prirodnu rasvjetu, omogućite dobro osvjetljenje umjetnom. Primijenite neku od toplijih boja kako bi boravak bio što ugodniji. Postavljanjem ogledala na potrebnim pozicijama, prostor možete učiniti vizualno još većim.

Slobodne plohe zidova iskoristite za smještaj polica, koje mogu poslužiti kao biblioteka ili ormara za odlaganje odjeće. Dizajn fronte ormara učinit će ga naglašenim i dekorativnim u prostoru ili neutralnim i neprimjetnim, sve u ovisnosti o vašim željama.

Hodnike možete iskoristiti i za omiljene aktivnosti. Ukoliko ste kolekcionar umjetnina, učinite hodnik malom galerijom slika i skulptura u kojima ćete uživati svaki put kada dolazite ili napuštate svoj dom. Osim toga, u hodniku možete slikati, modelirati, šivati na šivaćem stroju itd. Površinu hodnika možete iskoristiti i kao prostor za igru, ukoliko sobu dijele školarac, kome je potreban mir za učenje i mlađe razigrano dijete.

Mnogo je načina za kvalitetno iskorištavanje velikih hodnika, a na vama je samo da odaberete pravi koji će biti usklađen s vašim navikama i stilom života.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak