Kompanija Logitech predstavila nove proizvode korisne za kuću

Blic 01.10.2008 12:49
Novi plejeri više nemaju kablove

Novi plejeri više nemaju kablove


Kako će izgledati dom budućnosti? Kompanija Logitech upoznala nas je sa svojom vizijom digitalnog doma budućnosti na konferenciji koja je prošle nedelje održana u Medulinu u Hrvatskoj.Prezentacija je bila podeljena na kućnu zabavu, kućnu kancelariju, a najzanimljiviji deo je bio onaj posvećen digitalnom video nadzoru.

Tanka tastatura - Illuminated Keyboard
Osim što je reč o najtanjoj tastaturi na tržištu Logitech Illuminated Keyboard (na najdebljem delu široka je 9,3 milimetra), zanimljiva je i po posebnom osvetljenju. Tačnije, svaka tipka na tastaturi je osvetljena iznutra. Dok smo je testirali, sve naše sumnje u nju su se raspršile. Mislili smo, tanka je i biće veom neudobna za kucanje, ali je osećaj sasvim drugačiji. Kada još svemu tome dodate i ravnomerno osvetljenje, dobijate savršen utisak.

Volan - Driving Force GT
Među nezaobilaznim Logitechovim dodacima za igranje izdvojili smo i Logitechov volan Driving Force GT, posebno prilagođen za novu verziju popularne simulacije vožnje za Playstation 3 Gran Turismo. Odlikuje se vrlo preciznim podešavanjem snage kočenja, TCS-om, force feedback tehnologijom i rotacijom volana za 900 stepeni.

Nadzorni sistem
- Indoor Video Security Master System
Logitech Indoor Video Security Master System sastoji se od tri elementa: nadzornih kamera, kontrolnog modula koji se uključuje u struju i preko USB-a spoja sa računarom i softverom. Čitav sistem povezan je preko strujne mreže, što nudi neke zanimljive mogućnosti; na primer, jednom kada ga instalirate, novu kameru možete uključiti u bilo koji strujni priključak u svom domu i kontrolni modul će je automatski prepoznati.
Priloženi softver radi i kao web server, što znači da sistemu za nadzor možete da pristupite sa bilo kog računara vezanog na internet pomoću korisničkog imena i lozinke, a sve se to lako podešava, što ne može da se kaže za standardne IP sigurnosne kamere.
Što se tiče sigurnosti, signal ne ide preko električnog brojila, tako da komšije ne mogu da se priključe na sistem, a i kamere su uparene s kontrolnim modulom. Ali ima jednu manu - radi samo na osvetljenju od dva luxa i više, što znači da u potpunom mraku ovaj sistem nije koristan jer nećete videti ništa.

Bežični plejer - Squeezebox Boom
Squeezebox Boom, sve u jednom, novi je mrežni muzički plejer koji u sebi ima integrisano pojačalo, visokokvalitetne zvučnike i pojednostavljeno podešavanje. Ovaj plejer ima samo jedan kabl, i to onaj koji će plejer snadbevati sa strujom, sve ostalo biće povezano bez žica.
Pomoću ovog plejera muziku ćete slušati sa računara, omiljene radio stanice na internetu ili sa pretplatnih servisa kao što su Rhapsody, Last.FM, Slacker, Pandora i Sirius - a sve to čak i kad je računar isključen.
Ovaj mrežni muzički player nudi integrisano, digitalno pojačalo od 30 W, kao i dva tročetvrtinska (1,9 centimetara) zvučnika mekanih membrana, a uz sve dobijate i dva troinčna (7,6 centimetara) vufera velike snage i dalekog dometa.
Naglašeno pojačan dizajn uključuje visokokvalitetan signalni procesor, pojačalo klase D i digitalni crossover - donose kristalno čisti zvuk s minimalnom bukom i smetnjama. Za ljubitelje jakog basa Squeezebox Boom čak uključuje i priključak sabvufer.

Audio dodatak za iPod ili iPhone

Logitech je predstavio dodatke za iPod i iPhone pod nazivom Pure-Fi Anytime i Pure-Fi Express Plus. Ovaj sistem nudi višesmernu akustiku, a glavna karakteristika mu je emitovanje zvuka ravnomerno u svim smerovima.
Uređaj radi na AC adapter ili na baterije, a ima ugrađenu i ručku za lakše nošenje. Novi Logitechovi zvučnici uključuju i bežični daljinski upravljač. S dometom od 10 metara, daljinski upravljač omogućava brzo podešavanje jačine zvuka, kao i druge funkcije kao što su play, pause, fast forward, rewind te shuffle i repeat tipke.
S druge strane, Pure-Fi Anytime nudi niz dodataka, kao što je napredna tehnologija prepoznavanja pokreta. Pure-Fi Anytime zvučnici takođe uključuju ekran s kojeg se podaci lako čitaju, kako noću, tako i tokom dana. Duboki utor za iPod i iPhone sprečava slučajni pad. Osim toga, Pure-Fi Anytime nudi digitalni AM/FM radio ako korisnik poželi da sluša muziku ili vesti uživo.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak