Priuštite brzi makeover svom dnevnom boravku

Serbian Cafe 30.09.2008 17:58
Priuštite brzi makeover svom dnevnom boravku


Dnevni boravak čiji vam se izgled više ne sviđa ili vam je dosadio, možete promijeniti u kratko vrijeme i uz malo ulaganja, tvrde stručnjaci

Pripremate li zabavu, večeru u dvoje ili samo žudite za promjenom svog životnog prostora, ne trebate potrošiti pravo bogatstvo da biste postigli efekt 'novoga'. Uz nekoliko jednostavnih savjeta svom dnevnom boravku možete pružiti makeover u jednom danu i uz mali trošak, piše Essortment.

Kako je raspoložena vaša soba?Ono što najprije trebate pogledati je imate li kakva oštećenja na namještaju. Oštećenja na drvu lako se poprave s malo laka ili boje, a rupe u sofi ili fotelji možete prekriti nekom od ukrasnih tkanina za namještaj. Odabirom prave boje za navlake odmah ćete promijeniti čitav izgled i dojam koji ostavlja vaš dnevni boravak.

Jedan od najlakših načina za promjenu izgleda dnevnog boravka je promijeniti njegovo 'raspoloženje'. To se može učiniti povećanjem ili smanjenjem rasvjete u sobi. Zamjenom jarkih žarulja decentnim svijećama i slično, soba će djelovati drugačije i ako promijenite njen miris. Pri tome se također možete koristiti raznim osvježivačima, mirisnim uljima ili svijećama. Soba će promijeniti raspoloženje i dodate li ukrase na svoje zidove. Izaberite one koje najviše opisuju vas kao osobu.

Ukoliko vam se čini da je vaša dnevna soba dosadna i monotona, vrlo ćete ju lako učiniti veselijom poigrate li se bojama. To je jednostavno učiniti promjenom zavjesa, jastuka na sofi ili vazom sa cvijećem na stoliću. Želite li veću promjenu, kupite drugačiji tepih.

Ukrasni dodaci u bojama

Ukrasni jastuci
CentarNekretnina


Jastuke, zavjese, vazice i ostale ukrasne dodatke možete kupiti i u nekoliko setova kako biste svoju dnevno sobu ukrasili u skladu s godišnjim dobom. Svjetlije boje koristite u proljeće i ljeto, a zelenu i boju brusnice tijekom jeseni, dok zimi svoju sobu možete obojiti u srebrne i plave tonove.

Žudite li za drastičnijim promjenama, možete odabrati drugačije boje za svoje zidove te okvire prozora i vrata. Želite li da soba dobije na 'energičnosti' odaberite svjetlije boje, a ako vam je želja da ostavlja dojam 'udobnosti' pronađite neku iz palete tamnijih boja.

Najdrastičniju promjenu izgleda svog dnevnog boravka postići ćete kupnjom novog namještaja, ali to dakako nije jedno od onih 'jeftinih' rješenja. Ipak, već i kupnjom novog lustera, promijenit ćete izgled svoje sobe, učiniti je zabavnijom ili elegantnijom, već prema tome što vam je cilj.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak