Tužan poslednji ispraćaj Sonje Savić

Press 27.09.2008 14:21
Tužan poslednji ispraćaj Sonje Savić


Glumica Sonja Savić sahranjena u selu Donja Gorevnica kod Čačka, na njen poslednji ispraćaj nije došao niko od kolega

Glumica Sonja Savić, koja je u utorak uveče preminula u svom stanu u Beogradu od posledica predoziranja heroinom, sahranjena je juče u selu Donja Gorevnica kod Čačka.

Iskren prijatelj... Dara Rančić jedina iz Beograda došla na sahranu

Jednoj od najboljih umetnica u istoriji srpske kinematografije na poslednji ispraćaj nije došao niko od kolega glumaca, a da tuga bude još veća, Sonja je sahranjena po teškom pljusku, daleko od velike scene kojoj je svojim talentom pripadala za života.

Ispraćaj Savićeve počeo je ispred porodične kuće, a pored roditelja Milovana i Mikaine Savić i članova familije pridošlih iz različitih krajeva Srbije, u povorci se našla i Dara Rančić iz Zaječara, jedna od njenih najboljih prijateljica. Rančićeva, koja je sa Sonjom sarađivala u jednoj monodrami, držala je govor na sahrani na seoskom groblju.

Sahrana po kiši... Sonja sahranjena po jakom pljusku, njeni roditelji Milovan i Mikaina Savić ljuti na novinare

Roditelji pokojne Sonje bili su prilično ogorčeni na nekolicinu novinara i fotoreportera, tvrdeći da je izveštavanje o smrti njihove ćerke bilo prilično besramno i netačno, dok je Rančićeva navela da je netačno da u stanu preminule nije bilo ničeg osim dušeka.

- Sonja i ja smo radile zajedno na jednom projektu i ona mi je bila mentor. Poslednji put kad sam bila u njenom u stanu videla sam ne samo nameštaj, već i tehniku, uređaje za montažu, televizor - navela je jedina prijateljica Savićeve koja je iz Beograda stigla na sahranu.

fakti

n Sonja Savić sahranjena je u porodičnoj grobnici Savićevih po želji roditelja. Pre dve nedelje glumica je u Donjoj Gorevnici proslavila 47. rođendan

n Sonjina majka Mikaina Savić nekadašnja je predsednica opštine Vračar, a otac Milovan je elektroinženjer u penziji

Komemoracija tek u ponedeljak

Iako se očekivalo da će Sonja Savić kao glumački velikan biti sahranjena u Beogradu, nijedno glumačko udruženje nije iznelo inicijativu za to. Njene kolege do juče nisu organizovali čak ni komemorativni skup, na kome bi se zvanično oprostili od velike glumice. Iz Udruženja samostalnih filmskih glumaca Srbije najavljuju da će komemoracija biti organizovana u ponedeljak.IzvorAnonymous
Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak