Cickin stan - Feng Shui analiza i preporuke

Inter-caffe.com 25.09.2008 01:35
Cickin stan - Feng Shui  analiza i preporuke


Krecemo dakle od ulaza:1. Ulazna vrata bela, na vratima ovalna plocica boje zlata sa imenom i prezimenom, iznad vrata broj stana zaobljena forma brojeva, brava lepa, elegantna, licne forme
2. Nemojte imati dve brave na vratima, simbolikom dvostrukog zakljucavanja potenciramo otezan ulazak ali i izlazak iz stana tj izbegavanje spoljnjeg sveta.
3. Ispred ulaza staviti otirac , forma kocke zaobljeni uglovi, golubije sive boje.

Predsoblje:

1. Zid bele boje, pod keramicke plocice smedje, bez ili bele
2. Prostirka manja , kocka , modro plava oivicena belim rubom, sa kruznim ili ovalnim motivom ( ne cvetni!)
3. Osvetljenje centralno okruglo belo, meko to moze biti niz plafonskih - ugradnih refletora
4. Na levi zid do vrata postaviti malu srebrno – sivu policu ili komodu, kombinacija metal – staklo

5. Kako je ovo vasa najaca direkcija, u ovoj polici drzite nekoliko vama znacajnih knjiga , potom u maloj crvenoj kutiji drzite i neplacene racune – to dodatno ubrzava njihov izlazak iz kuce. Ne mojte drzati tu placene racune i realizovane ugovore, njih stavite u neku od ostalih povoljnih direkcija.
6. Ovde mozete drzati najdraze slike sa putovanja ili pak poster koji simbolise buducu zeljenu destinaciju, potom slike neba, andjela i sl.
7. Na suprotnom zidu na oznacenoj tacki postavite ogledalo, okruglo – pravilan krug, metalni ram, crni, dijagonale ogledala treba da su zadovoljavajuce dimenzije “ dijagonala srecnog podeoka” da bi se uspesnost poduhvat maksimimalno podrzala. Treba da je centrirano na zid i po potrebi lako nagnuto da nebi davalo odraz ulaznih vrata. ( Za sada zapamtite da ce vam trebati jos jedno identicno ogledalo, koje cemo postaviti na stratesko mesto na zidu koji deli spavacu i dn. boravak)

Spavaca soba:

1. Ulazna vrata se vide sa ulaza u stan ( kako ste i sami utvrdili)samim tim je ona izlozena suvise spoljasnjim ometanjima, no sta jet u je. Ja licno u ovom slucaju nisam za postavljanje ogledala, jer je ovo ipak vasa najaca direkcija, i mislim da sve sto moze da se uradi je da vrat i zid budu iste boje, tj. da ih ucinimo sto manje upadljivim, jer po proceni sirine predsoblja ne postoji mogucnost postavljanja nekog zastitnog paravana.
2. Spavaca soba ne odaje utisak prostranosti , cak sta vise verovatno zbog velicine plakara deluje kao da ste se zabarikadirali. No sam polozaj kreveta se ipak nalazi u oblasti pozitivnog cija same sobe kada se posmatra u odnosu na kompasnu direkciju ulazna vrata ( SI, JZ, srediste) i kako je elemenat JZ Zemlja koja u produktinom ciklusu podrzava Metal ( vas elemenat) za posteljinu mozete koristiti sve boje preporucene iz palete na osnovu vasih srecnih zvezda. To moze biti i zuta posteljina, sa ukrasnim parnim brojem jastuka boje sljive.
3. Ovaj kolorit mozete koristiti i za odabir zavesa , neka budu lagane, leprsave i bez cvetnog motiva prozete zlatastim nitima.

4. Sam polozaj uzglavlja krevet se nalazi na putu CI – koji dolazi kroz vrata, i preseca gas to verovatno ima refleksiju na ometanje vaseg sna te bi bilo pozeljnoda postavite stojeci zastor koji ce vas stititi dok spavate.
5. Na desni zid postavite sliku koja ima asocijacije na partnerski odnos ( ono sto vi ocekujete u njemu….), neka bude veci format, metalni ram, boje zlata. To moze biti i vasih ruku delo, ili pak reprodukcija velikih majstora, ali svakako treba da ima posebnu vrednost za Vas. Ispred postavite manju prostirku modro plavu ili boje sljive, ovalnu, meku, laganu.a iznad potavite osvetljenje snop neka bude ostro uperen u sliku, da biste - simbolicno jasno videli kuda idete.
6. Na zid ispred kreveta postavite motiv novog radjanja, simbolike ljubavi.

7. Uvedite muziku koj agodi vasim culima i svelos sveca da biste podstakli dinamaican, telesni kontakt.
8. Zid neka bude boje slonovace, mozete postaviti zutu borduru ili pak je naslikati svojerucno.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak