Konačno, soba samo za vas!

Krstarica 19.09.2008 14:06
Konačno, soba samo za vas!


Možda ste ranije živeli u manjem stanu, možda je nešto drugo bilo u pitanju, tek, nikada do sad niste imali sobu samo za sebe - a sad ste je konačno dobili! Vaša sobica, vaša slobodica! Samo... Kako je ukrasiti? Nikad pre niste bili u prilici da odlučujete o takvim stvarima i sada se osećate malo zbunjeno.Naravno, za neke stvari će se pobrinuti vaši roditelji, sasvim moguće i ne pitajući vas za mišljenje. Ipak, dosta toga biće prepušteno vama, teško da će vam roditelji urediti svaki detalj. Moguće je da vas i ne zanima mnogo na šta vam liči soba, dokle god imate taj prostor samo za sebe, ali ako želite da je uredite, da od nje napravite nešto posebno, može se desiti da jednostavno nemate ideja šta biste mogli da učinite.

Jedna stvar koje je dobro biti svestan unapred jeste to da ćete za bilo kakve veće zahvate morati da imate odobrenje roditelja. To odobrenje će jednim delom zavisiti od onoga što je fizički i finansijski izvodljivo (teško da možete zidove da obložite zlatom i dijamantima), a drugim delom zavisiće od onoga što vaši roditelji smatraju prikladnim (nije verovatno da će vam dopustiti da sve zidove prefarbate u crno). Dakle, bez preterivanja u planovima.

U redu, nećete preterivati (bar ne mnogo), ali šta s idejama koje nemate? Nećemo vam predložiti nešto konkretno, jer ne možemo znati šta baš vi volite i šta bi vam se dopalo, ali možemo vam predložiti gde da počnete potragu za idejama. Dobar start su sobe vaših prijatelja, ne u smislu da ih imitirate, već da vidite šta vam se tu sviđa (za vas, ne za njih), šta vam se ne dopada, kakve kombinacije vam izgledaju lepo, kakve odbojno... Uzmite u obzir to da u svojoj sobi treba da se osećate prijatno, pa bi vam nešto suviše napadno i/ili drečavo, makar nakratko i delovalo zabavno, najverovatnije brzo postalo zamorno za oči, možda vam donelo i glavobolju.

Prijatelji vas mogu i posavetovati, delom tako što vam mogu predložiti neke stvari, delom tako što vam mogu reći kako su oni došli do ideja za svoju sobu. A možda neko od vaši prijatelja ima i umetničkog talenta, dobar je u osmišljavanju prostora - iskoristite to! Pored prijatelja, i Internet vam može dosta pomoći, pronađite sajtove koji se bave unutrašnjom dekoracijom (naročito one s dosta slika), i onda odatle skidajte ideje šta biste sve mogli sa svojom sobom.

Nakon izvesnog vremena provedenog u razgledanju tuđih soba (onih vaših prijatelja, ili onih koje možete videti preko Interneta) vrlo je verovatno da će vam glava biti puna ideja - a tada je na redu da zasučete rukave i pretvorite ih u delo, sami ili uz pomoć porodice i prijatelja. To može da bude naporno, zavisno od toga šta ste smislili, ali bi trebalo da bude i zabavno - uživajte!!!


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak