Stilskim povezivanjem do većeg prostora

T Portal 18.09.2008 13:38
Stilskim povezivanjem do većeg prostora


Trend povezivanja različitih prostora u cjelinu prate mnogi jer stvara osjećaj veće površine nego što uistinu jest. Za sve kojima je nemoguće postići ovakav dojam, postoje trikovi uz koje će i njihov stambeni prostor djelovati prostranije
 IDEJNO RJEŠENJE
Postojeće stanje 
 
 
 

Odgovor arhitektice:

Poštovana, budući da nosivi zid dijeli dnevni boravak od kuhinje, predlažemo da vizualno povećanje prostora ostvarite kvalitetnim razmještajem elemenata namještaja u kuhinji i blagovaonici te pravilnim rasporedom i odnosom boja u prostorima.

Ulazni prostor pregradite zidom i obavezno ugradite staklena vrata, zbog prodora svjetlosti. Prostor WC-a i ostave pretvorite u prostranu kuhinju koja je povezana s blagovaonicom u jedinstven prostor. Kuhinja i blagovaonica postaju prostori u kojima se sve više boravi, zbog nedostatka slobodnog vremena, pa je važno kvalitetno pristupiti uređenju ovog dijela stana.

U blagovaonicu smjestite ormare, uzduž cijelog zida, koji će zamijeniti ostavu, a poslužit će i kao estetski element uz stol za objedovanje. U kombinaciji istih materijala (svijetlo drvo i folija u jesenskim bojama) izvedite i kuhinju. Zastore izvedite u jednoj od boja jeseni (predlažemo tamnocrvenu ). Pod izvedite u kombinaciji svijetlih keramičkih pločica (krem) i parketa koji prati boju drvenog dijela namještaja.

Novo rješenje

U zonu komunikacije smjestite veće ogledalo, koje će dodatno povećati prostor.

Dnevni boravak je prostran. Predlažemo smještaj trosjeda i dvosjeda (na razvlačenje ili fiksni, ovisno o potrebi). Kutnu garnituru ne preporučujemo, jer je pogodnija za male prostore. Predlažemo tapeciranje u smeđecrvenoj nijansi, koja prati boju stolica u blagovaonici.

Jesenski motiv folije ponovite i u dnevnom boravku u elementima namještaja, kao i boju zastora. Ovo profinjeno, elegantno ozračje koje stvaraju jesenske boje obogatite indirektnom rasvjetom na zidu iza trosjeda. Unutar drvenog panela smjestite fluo rasvjetu, koja će svojim indirektnim svjetlom po zidu dodatno obogatiti prostor dnevnog boravka. Zidove izvedite u krem boji.

Stilsko povezivanje prostora
http://www.tportal.hr/lifestyle/obiteljidom/galerije/idejnarjesenja/25072008/29/index.html
Stilsko povezivanje zone kuhinje i blagovaonice te dnevnog boravka stvorit će dojam povezanosti prostora, iako nisu sasvim povezani, pa će dojam koji ste htjeli postići biti i ostvaren.

Ako planirate preurediti svoj životni prostor i pretvoriti ga u funkcionalno i ugodno mjesto za boravak, dobro bi

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak