Unisex dekor - uređenje zajedničkog doma

Javno.com 15.09.2008 13:51
Unisex dekor - uređenje zajedničkog doma


Dom treba biti mjesto u kojem se odlično osjeća svatko tko u njemu stanuje. Zbog toga ga je potrebno urediti tako da odgovara i Njemu i NjojNakon što zaljubljeni i nerazdvojni Ona i On odluče zajedno živjeti, mogu se javiti brojni problemi u dekoriranju i opremanju zajedničkog životnog prostora.

Ona od malena zna kako treba izgledati stan koji će dijeliti sa Gospodinom Pravim, a On još uvijek žali za svojim mladenačkim brlogom u kojem nije morao spuštati WC dasku i u kojem je njegovo prljavo rublje uvijek moglo slobodno ležati gdje je htio.

Ona želi da njihov stan bude 'šik' i da mu se dive njene prijateljice, On se boji čipke i cvijeća i strahuje da u takav ukićen prostor neće moći bez srama pozvati svoje dečke.

Američki dizajner interijera, pokućstva i tkanine, Joe Ruggiero, često je pomagao parovima upravo u ovoj delikatnoj fazi svijanja gnijezda, piše Dezignare.

Kompromis je ključ uspjeha

- Puno sam veza spasio pronalaskom zajedničkog tla i kompromisa. Kad se kreira zajednički dom, potrebno je u interijeru istaknuti obje osobnosti i oba stila – smatra Joe Ruggiero.

Kombinacija čvrstih, muških tkanina kao što je tvid ili flanel, te prugasti ili karirani uzorci mogu se odlično kombinirati sa ženstvenijim namještajem ili jastucima. Rezultat je pravi 'unisex' dojam.

Takvi materijali traju dugo i čak ni nakon puno vremena ne dosade. Osim toga, ugodni su i Njenom i Njegovom oku. Mladim damama koje ne znaju koji su to 'muški' uzorci neka ih potraže na Njegovom kišobranu, vestama ili čarapama, savjetuje Ruggiero.

Elegantno muški

Presvlake za namještaj najuočljiviji su dio dnevnog boravka, stoga pri njihovom odabiru trebamo biti vrlo oprezni. Ruggiero savjetuje da izbjegavamo premoderno dekoriranje dnevnog boravka. Najbolji stil je kombinacija klasičnog i modernog, jer to je dobitna i dugotrajna kombinacija. Namještaj takvog stila ima sofe i fotelje više strukturnih silueta koje se sviđaju Njemu, ali i mekoću te istaknutost detalja, što se sviđa Njoj.

Elegantni komad namještaja koji je više 'ženski' možete prekriti 'muškim' materijalom i prilagoditi ga njemu.

Ipak, kada se par nikako ne može uskladiti i pristati na kompromise, Ruggiero savjetuje stvaranje Njegovog i Njenog prostora. Tada svatko od njih ima svoj kutak u kojem može uživati u vlastitim hobijima i kvalitetno se odmoriti od svih dnevnih izazova.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak