Povratak vlastitoj udobnosti

Jutarnji.hr 15.09.2008 11:51
Povratak vlastitoj udobnosti


Od 45. do 65. godina: sad su deca sve manje kod kuće ili su se odselila, pa stan traži novi raspored i izgledStol za blagovanje

Veliki stol je bio potreban dok su se svi okupljali oko njega, djeca su za njim pisala zadaće, a često je korišten kao dodatni radni prostor kod pripreme većih obroka. No, sada jede svatko kad stigne, često se jede vani, zadaće se već odavno tu ne pišu, pa će se manji stol na razvlačenje pokazati znatno praktičnijim rješenjem. Prostorija će dobiti na prozračnosti i stvoriti prostor za neki drugi komad pokućstva.

Presvlačenje namještaja

Fotelja, dvosjed, trosjed ili kutna garnitura konstrukcijski se još dobro drže, ali presvlaka nosi tragove proteklih godina. Osvježite namještaj novim presvlakama ili ga pretapecirajte. Starije, antikne komade sjedećeg namještaja možete ludo iskombinirati s materijalima modernih motiva, a posebno su efektni i ugodni prugasti materijali od samta.

 
Nemojte si uskratiti žive boje i nove materijale
 
Balkon je postao zimski vrt


Svijetle boje

Sada su u stanu odrasli i djeca koja više ne ostavljaju posvuda mrlje od čokolade, pa si možete priuštiti luksuz svijetlog, jednobojnog sjedećeg namještaja, a pritom ga nećete morati svaki čas čistiti ili presvlačiti.

Mladenački stil

Iako ste ozbiljni, nemojte si uskratiti draž eksperimentiranja novim materijalima i oblicima. Ne tražite klasična rješenja, posegnite za hrabrim i neobičnim detaljima koji će odražavati mladenačku svježinu. Ne zazirite od hrabrijih boja, “otkvačenijih” pločica u kupaonici ili nekog dizajnerskog komada namještaja suvremenih linija.


Zimski vrt može postati ugodna blagovaonica

Uredite prostor svijetlim bojama i tkaninama

Zimski vrt

Više nema borbe za dodatni prostor na kojem će se odlagati bicikli, kutije s igračkama i slično, a za što je do sada služio balkon ili terasa. Stvorite na tom prostoru zelenu oazu. Ako vam to propisi dozvoljavaju, zatvorite balkon staklenim stijenama, napunite ga omiljenim biljem, udobnim foteljama i stalkom za knjige i uživajte sve dane u godini.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak