Moulin Rouge predstavlja intimistički uređen prostor u kojem se emocije i seksualnost potiču izražajnim bojama, kostimima i elementima u prostoru. Asocira na zadovoljstvo, ljepotu, ekstravaganciju, raskoš i okus nekih prošlih vremena. Sjaj svile i satena, igra svjetla i namještaj koji će svojim naglašenim kićenim dizajnom vratiti vrijeme na kraj 19. stoljeća oživjet će sve ono što Moulin Rouge i danas mnogima predstavlja - vrhunsku erotiku!

Većim brojem ukrasnih predmeta poput lampi, svijećnjaka, skulptura i slika stvorit ćete naglaske u prostoru koji privlače pažnju.


Tkanine i materijali moraju biti ugodni za kožu, a boje, uz odsjaj prigušene rasvjete, raskošne. Naglašeni uzorci zidnih tapeta i tkanina damskih ležaja pridonijet će općoj dramatici bez koje se prostor inspiriran Moulinom Rougeom ne može ni zamisliti.

Ispunjenost snažnom emocijom i osjećajem raskošnog užitka bit će ugodno iskustvo i za pristaše minimalizma, koji moraju shvatiti teatralnost i mogućnost bijega od svakodnevice u ovako dizajniran interijer. Ipak, preporučljivije je ideje nadahnute Moulinom Rougeom realizirati u spavaćoj sobi, koja je sama po sebi intimna, dramatična i otvorena za kreiranje novih izazova.


Dizajnerica Monica Ensign također je bila inspirirana Moulinom Rougeom kada je uređivala spavaću sobu za par koji je želio u svoju svakodnevicu unijeti žar, strast i romantiku inspiriranu prošlim vremenima.

Naglašeni tamnocrveni zid i drveno ukrašeno uzglavlje kreveta odišu snagom, a prigušena rasvjeta pojačava strast. Slika kabareta iznad kreveta podsjeća na izvor nadahnuća ove umjetnice.

Tamniji tonovi plave, zelene, sive, smeđe, zlatne, ljubičaste ili crvene, kao izrazito naglašeni u prostoru, opčinit će svojom ljepotom i finoćom te pridonijeti stvaranju strašću nabijenog ugođaja.


Maspar, poznati 'home decor' brand, također je nadahnuće za svoju kolekciju našao u Moulinu Rougeu, te je nazvao istim imenom. Podatne tkanine i boje od kojih su sačinjeni plesni kostimi kabaretskih plesačica ovdje postaju tkanine od kojih su napravljeni posteljina, jastuci, prekrivači i prostirke.

Proizvodi iz kolekcije stvaraju dojam egzotične topline u prostoru, a paleta trendovskih boja nudi mogućnost kreiranja uzbudljivih stilova i ugođaja. Uzorci, boje i materijali, s dizajnom tradicionalnog i raskošnog, stvaraju vruću atmosferu u interijeru.


Ako se i ne upustite u avanturu preuređenja spavaće sobe prema svim kabaretskim zakonitostima, jedno je sigurno – već i pomisao na to kako bi izgledala bar jedna noć s okusom Moulina Rougea dovoljna je da pobudi znatiželju, a i strast.