Raskoš minimalizma u vašem domu

T Portal 09.09.2008 15:06
Raskoš minimalizma u vašem domu


Uređenje velikih prostora u minimalističkom stilu naglašava ljepotu jednostavnih elemenata te mogućnost njihove prilagodbe svim funkcionalnim i estetskim zahtjevima ukućanaStan, novogradnja, 120 kvadratnih metara. Dnevnu zonu bismo htjeli kvalitetno urediti. Prostor je velik, a obuhvaća i ostakljenu zonu u koju bismo smjestili kuhinju i blagovaonicu. Želja nam je da kuhinja bude kombinacija drveta i boje ciklame, a da štednjak smjestimo u otok. Zidove bismo zadržali u bijeloj boji (osim detalja), a garnituru za sjedenje također želimo u svijetloj boji.

Postojeće stanje

Sobu u ulaznom dijelu stana smo predvidjeli kao radnu sa stolom lijevo od ulaza (već su provedene instalacije), s mogućnošću smještaja gosta.

Zahvaljujemo se na odgovoru.

Odgovor arhitektice:

Poštovani,

Prostrana dnevna zona s terasom omogućit će Vam, uz pravilno uređenje, vrlo ugodan boravak u prostoru. Velika količina svjetlosti dodatno će doprinijeti kvaliteti prostora.

Vaši su zahtjevi realni i mogu se kvalitetno ostvariti u samom prostoru.

Radnu sobu smo riješili u skladu s Vašim zahtjevima: radni stol s ormarom, policama i komodom smješteni su lijevo od ulaza. To rješenje nije idealno, zbog izvora svjetlosti s desne strane, pa preporučujemo pojačanu rasvjetu s lijeve strane. Na suprotnoj je strani trosjed te dva ormara (kombinacija otvorenih i zatvorenih elemenata) povezanih mostom. To je prostor za smještaj radnih materijala i knjiga, pa može poslužiti i kao biblioteka.

Predlažemo tamnocrvene do smeđe nijanse drveta u radnoj zoni.

Tlocrt novog stanja

U dnevnoj zoni predlažemo svijetlu kutnu garnituru, a dodatno ćete je istaknuti postavljanjem tapeta na stražnje zidove. Predlažemo nijanse boje kuhinje. Budući da je pogled iz dnevnog boravka usmjeren prema ostakljenoj blagovaonici i kuhinji, predlažemo stakleni klub stolić, kako bi se tema transparentnosti prostora dodatno naglasila. TV smjestite na istaknuti zid nasuprot, a s bočnih stana elemente namještaja.

Minimalizam
http://www.tportal.hr/lifestyle/obiteljidom/galerije/idejnarjesenja/25072008/28/index.html
Kuhinja je riješena s otokom koji sadrži ploču za kuhanje i napu. Ovaj element je dominantan u kuhinji, pa predlažemo da prati boju namještaja u dnevnom boravku. Ostali dio kuhinje riješite kombinacijom drveta i boje ciklame (donji elementi u drvetu).

Prostor blagovaonice je dovoljno velik da ga riješite smještajem stola većih dimenzija za smještaj osmero ljudi. Popločenje ispod stola izvedite u drugoj boji pločica iz kuhinje, predlažemo kombinaciju krem i ciklamasmeđe boje.

Rasvjetu riješite indirektno, uz rubove stropa, dodajte u prostor samostojeće svjetiljke, a u blagovaonicu luster.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak